Ένα «μοδάτο» πάρτι για μοντέρνους

ena-modato-parti-gia-monternous

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής υποδέχεται για 8η χρονιά την Athens Xclusive Designers Week, που αποτελεί το αντίπαλο δέος της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα στο Γκάζι.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, το Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής υποδέχεται για 8η χρονιά την Athens Xclusive Designers Week, που αποτελεί το αντίπαλο δέος της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε πριν μία εβδομάδα στο Γκάζι.

Η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, πραγματοποιεί την 8η διοργάνωση της, παρουσιάζοντας τις προτάσεις Ελλήνων και διεθνών σχεδιαστών για την Aνοιξη και το Καλοκαίρι του 2011, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται με κεντρικό άξονα τη μόδα μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Για πρώτη φορά, o Directeur Artistique του οίκου, Marcel Marongiu έρχεται στην Ελλάδα και παρουσιάζει τη συλλογή «Gentle Amazons», μυώντας το ελληνικό κοινό στην γαλλική κομψότητα, με την 45χρονη ιστορία του οίκου. Επίσης, στη χώρα μας φτάνουν και δύο σχεδιαστές από τη Νέα Υόρκη, ο νέος και ταλαντούχος σχεδιαστής Indashio για να παρουσιάσει μια συλλογή εμπνευσμένη από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο και ο εκκεντρικός και μοναδικός LaQuan Smith που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές διάσημων κυριών της Αμερικάνικης showbiz.

Έλληνες σχεδιαστές με ταλέντο και μοναδικό στυλ θα συμμετάσχουν με δικές τους δημιουργίες στην πασαρέλα της 8ης AXDW. Ο διάσημος για το νοσταλγικό στυλ των προτάσεων του, Βασίλης Ζούλιας, o κλασσικός και γνωστός για τις μοναδικές του δημιουργίες υψηλής ραπτικής, Miltos, ο Έλληνας Ioannis Guia που κάνει καριέρα στο εξωτερικό, η Rita Attalla, το δίδυμο του Δημήτρη Στρέπκου και της Ελένης Μπάρλα, o ανερχόμενος σχεδιαστής από την Κύπρο, Stelios Koudounaris και αρκετοί ακόμα.

Στην ενότητα των New Designers συμμετέχουν 10 σχεδιαστές έτοιμοι να διεκδικήσουν μια θέση στον κόσμο της μόδας.

Εκτός όμως, από τις πασαρέλες και τις στιλιστικές επιλογές των παρευρισκομένων, το ενδιαφέρον του κοινού στρέφεται και στο πάρτι της έναρξης. Αμέσως μετά την επίδειξη του οίκου Guy Laroche, που αποτελεί τον επίσημο προσκεκλημένο οίκο μόδας της διοργάνωσης, θα ανέβει στα decks του χώρου, η guest DJ Eve Salvail, γνωστή και ως DJ Evalicious.

Η DJ Evalicious είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να εγκαινιάσει την 8η AXDW, αφού έχει απασχοληθεί ως super model, ήταν μία από τις μούσες του Gaultier στα 90’s, έχει φωτογραφηθεί στα μεγαλύτερα εξώφυλλα και έχει περπατήσει στις πιο διάσημες πασαρέλες.

Ο Lenny Kravitz και ο Bryan Adams είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες που έχει συνεργαστεί ως DJs μαζί της, ενώ η Evalicious έχει παίξει και σε πολλά ακόμη exclusive fashion parties, όπως του Zac Posen και του Saks Fifth Avenue.

Πληροφορίες: Athens Xclusive Designers Week, Λεωφ. Συγγρού 2 & Διον. Αρεοπαγίτου, 210 9211013-4.