Τα live του Ιουλίου στην ταράτσα του Gazarte

gazarte
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Με θέα στο βιομηχανικό Γκάζι και τον βράχο της Ακρόπολης ακριβώς κάτω από τα αστέρια, με μοναδικά πολιτιστικά δρώμενα, απογειωτικά cocktails και όμορφες παρουσίες, το Gazarte δίνει και πάλι μία νέα διάσταση στις νύχτες σας.

Η μουσική πρωταγωνιστεί εκεί, άλλοτε για να μας ταξιδέψει, άλλοτε για να μας συγκινήσει ή για να μας ξεσηκώσει και για να μετρήσουμε τις αντοχές μας στον χορό. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα φιλοξενηθούν μερικά από τα σημαντικότερα αλλά και ανερχόμενα ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας μουσικής σκηνής καθώς επίσης και γνωστοί ξένοι DJs που θα ανεβάσουν την ένταση.

Ας δούμε το πρόγραμμα του Ιουλίου.

Κυριακή 3 Ιουλίου
Βραδινή βόλτα στα μονοπάτια της jazz και του αυτοσχεδιασμού.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης στο Hammond, ο Δημήτρης Καλαντζής στο πιάνο και ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος στα drums με καλεσμένη την Τζένη Καπάδαη σάς προσκαλούν σε ένα ταξίδι στον κόσμο της τζαζ με βασικό όχημα τα πλήκτρα. Τρεις από τους παλαιότερους και σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής jazz σε μια εξαιρετικά σπάνια ευκαιρία σύμπραξης επί σκηνής.

Με εξαιρετικές σπουδές και σπουδαίες συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας jazz, οι ηγετικές αυτές φιγούρες της jazz ενώνουν τις δυνάμεις τους και σε συνδυασμό με την αισθαντική φωνή της Τζένης Καπάδαη, μας πηγαίνουν μία βόλτα υπό τους ήχους κορυφαίων κομματιών από την ιστορία της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής χωρίς περιορισμούς, μέσα από το προσωπικό τους πρίσμα.

Πέμπτη 7 Ιουλίου
Η Soul Funk Queen της πόλης.

Μετά τις άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις της, η Idra Kayne, επιστρέφει για τρίτη φορά στη σκηνή του Roof Stage του Gazarte για ένα δυναμικό live με funky διάθεση, έντονο ρυθμό. Δικό της πρωτότυπο υλικό σε συνδυασμό με κομμάτια που αγαπά τα οποία διασκευάζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο συνθέτουν ένα uplifting set για χορό μέχρι το πρωί.

H Idra Kayne γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Ουγκαντέζο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Ανακάλυψε το πάθος της για τη μουσική και το χορό από πολύ νεαρή ηλικία και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φωνές της νέας γενιάς. 

Τετάρτη 13 Ιουλίου

Οι Nouvelle Vague αποτελούν από τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε live. Γιατί οι Nouvelle Vague δεν μοιάζουν με κανέναν. Κάθε τους live αποτελεί μία βιωματική εμπειρία. Αγαπημένες μελωδίες, λυρισμός, ρομαντική και ανέμελη διάθεση, παιχνιδιάρικη διάθεση, αναπόληση, ονειροπόληση, χαλάρωση αλλά και την ίδια στιγμή μία υποβόσκουσα ένταση και ρυθμός που σε προκαλεί να λικνιστείς! 

Yves Bottalico
Έχοντας σαν πυρήνα το ντουέτο των Marc Collin και Olivier Libaux, δύο μουσικούς / παραγωγούς που ξεκίνησαν την πορεία τους στη μουσική σκηνή της Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας του '80, μέσα από διάφορα σχήματα, αποτελούν μία cover band που ακολουθεί τη δική της ξεχωριστή διαδρομή έχοντας φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Τη βραδιά θα ανοίξει το electro-soul ensemble La Rochelle Band. Έχοντας κερδίσει το ελληνικό κοινό με τη ραδιοφωνική επιτυχία "Rocket Man" έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μία αξέχαστη βραδιά. 
Συνδυάζοντας αρμονικά την glamour αισθητική της soul με το σύγχρονο electro ήχο, με τον δικό τους ιδιαίτερο, μοναδικό τρόπο, φέρνουν τη soul ξανά στις μουσικές σκηνές.

Τετάρτη 20 Ιουλίου
Με όχημα το στίχο και τη μουσική ως αφήγηση, ένα live πέρα από τα καθιερωμένα.

Η πανσέληνος στις 20 Ιουλίου θα έχει το δικό της soundtrack... Τα τραγούδια και την φωνή του Παύλου Παυλίδη. Γι' αυτό και το Gazarte δεν θα είναι όπως κάθε μέρα. Με ιδιαίτερη διακόσμηση που θα σιγοντάρει το μυστηριακό mood, το Roof Stage θα υποδεχτεί ολάνοιχτο και ατμοσφαιρικό για πρώτη φορά, τον ποιητή της γενιάς μας, τον Παύλο Παυλίδη που θα τραγουδήσει unplugged.
  

Όταν ακούς τον Παύλο Παυλίδη, βουτάς στους στίχους του και ονειρεύεσαι. Φτιάχνεις τις προσωπικές σου εικόνες και τις τραγουδάς μαζί του. Ιστορίες από αυτές που τραγουδάει σε κάθε του δίσκο αλλά και στον τελευταίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στον οποίο υποστηρίζει πως "χωράει μια πυρκαγιά σ'ενα σπιρτόκουτο". Υπό το φως της πανσελήνου του Ιουλίου αυτές οι εικόνες και ιστορίες θα ακούγονται αλλιώς. 

Πέμπτη 21 Ιουλίου

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας το δικό τους μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec".

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, παρασύροντας το κοινό να λικνιστεί και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazzstandards, και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, όπως τραγούδια των Edith Piaf, Ella Fitgerald, Sinatra.

Κυριακή 24 Ιουλίου

O Χρήστος Ραφαηλίδης με το Τrio του θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Roof Stage για να σας ταξιδέψουν υπό τους ήχους αγαπημένων jazz μελωδιών.

ALEXANDROS LAMPROVASILIS
Βιμπράφωνο, μπάσσο και ντραμς δημιουργούν μία ιδιαίτερη σύνθεση αποτελώντας το ιδανικό soundtrack για μία ξεχωριστή βραδιά κάτω από τα αστέρια. Μελωδίες από τις κορυφαίες στιγμές του Broadway και του Αμερικάνικου κινηματογράφου διατηρώντας μία νότα οικειότητας και ζεστασιάς του γνώριμου παρουσιάζονται με ένα φρέσκο και ζωντανό τρόπο, κάνοντάς τα πιο σύγχρονα από ποτέ.

  • Χρήστος Ραφαηλίδης: βιμπράφωνο
  • Πέτρος Κλαμπάνης: μπάσσο
  • Δημήτρης Κλονής: ντραμς

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Κλαούντια Μάτολα - Γιάννης Καστανάκης

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι νύχτες παίρνουν φωτιά. Οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Pepper, Κλαούντια Μάτολα και Γιάννης Καστανάκης εναλλάσσονται στα decks κρατώντας το ρυθμό και τη διάθεση ψηλά για party που κρατούν μέχρι το πρωί και αποτελούν το επόμενο talk of the town.

Info
Gazarte Roof Stage
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ. 210 3452 277