Πήγαμε στο 3ο Φεστιβάλ κόμικ «Με πενάκι και σκαπάνη»

w3
ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Το μεσημεράκι της Κυριακής και κάτω από τον καυτό ήλιο των Αθηνών, το click@life βρέθηκε στο 3ο Φεστιβάλ κόμικ «Με πενάκι και σκαπάνη» που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Συλλόγου Αρχαιολόγων στο Θησείο.

Το «παρών» έδωσαν όχι μόνο δημιουργοί κόμικς και φανζίνς, αλλά και ζωγράφοι, φίλοι της  φαντασίας, animators, σκηνοθέτες, συγγραφείς, bloggers και πολλοί άλλοι φίλοι των κόμικ. 

Στον κήπο του κτιρίου, οι δημιουργοί παρουσίαζαν τα έργα τους, στον ημιυπαίθριο χώρο του παλιού στάβλου πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια σχετικά με τα κόμικ, ενώ στο χώρο του υπαίθριου κινηματογράφου του κτιρίου έγιναν διαλέξεις, αφηγήσεις και παρουσιάσεις νέων εκδόσεων, αλλά και δημοπρασίες έργων που είχαν προσφέρει οι δημιουργοί, για την ενίσχυση γνωστού φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να δούμε και τον πρωταγωνιστή του κόμικ «Ο Μισθοφόρος» να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, χάρη στα πενάκια των καταξιωμένων στο χώρο τους, Ελλήνων καλλιτεχνών:

Αγγελικής Δελεχά, Γιάννη Βούλγαρη, Γιάννη Τούσσα, Κωνσταντίνου Μοσχονά, Μάνου Κοτσιφάκη, Κώστα Φραγκιαδάκη, Γρηγόρη Σαντοριναίου, Malk, Αλεξίας Λουγιάκη, Βασίλη Μισιάκα, Έλενας Τσακίρογλου, Γιάννη Ερμίδη, Τζίμη Παπαδόπουλου, John Antono, Νίκου Μηλιώρη, Ντίνου Καψάλα και Νικόλα Στεφαδούρου.

Λίγα λόγια για τον «Μισθοφόρο»

Σφυρηλατημένος στη φλόγα της μάχης, ο Μισθοφόρος τρέχει να πολεμήσει στο πλευρό εκείνου που δίνει τα πιο πολύ παραδάκι. Δεν πιστεύει σε μεγάλα ιδανικά, ούτε σπάει το κεφάλι του να δει ποια πλευρά έχει δίκιο στους πολέμους που παίρνει μέρος. Όλα αυτά όμως πριν τη τελευταία του μάχη. Αυτή που θα ευχαριστηθεί πιο πολύ, χωρίς όμως να πάρει ούτε 1 ευρώ για αμοιβή. Γιατί αυτή τη μάχη σας την κερνάει εκείνος…

Το σενάριο του Στράτου Χουβαρδά (Comics In Greece) αναδείχθηκε χάρη στο αστείρευτο ταλέντο των 17 καλλιτεχνών που σχεδίασαν από ένα panel και το εξώφυλλο της ιστορίας. 

Τον «Μισθοφόρο» θα μπορέσετε να διαβάσετε τις επόμενες μέρες στο http://comicsingreece.blogspot.gr/ ενώ υπάρχει η πιθανότητα να τον δείτε και σε έντυπη έκδοση τους προσεχείς μήνες.

Πέρα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το Φεστιβάλ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή αποτελεί μια ανοιχτή γιορτή, με πολλούς νέους δημιουργούς που θέλουν να δείξουν την δουλειά τους, αλλά και με παλιούς, γνωστούς και έμπειρους δημιουργούς, που θέλουν να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τους νέους.

Ραντεβού του χρόνου και πάλι!

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]