«Υποθαλάσσιες» μουσικές περιπέτειες στον Σταυρό του Νότου

ypothalassies-mousikes-peripeteies-ston-stauro-tou-notou

ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Για δύο Tρίτες του Μαρτίου, στις 6 και στις 13, το ωδικό κήτος της πόλης, η «Μητέρα Φάλαινα Τυφλή», ευλογημένη από τη μαγική φωνή και την εκρηκτική παρουσία της Lady Faye (Φαίη Μπρουζάκη, a.k.a. Soundness,), κάνει ένα διαφορετικό «μακροβούτι» στο ισόγειο του Club του Σταυρού του Νότου, για να βρει και να ξυπνήσει την ψυχή και να την προκαλέσει να χορέψει, να νιώσει και να μοιραστεί.

Παρουσιάζοντας μερικά από τα καινούργια της τραγούδια, πάνω στα οποία εργάζονται τα Φαλαινόπαιδα αυτόν τον καιρό, αγαπημένα τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο, αλλά και το γνώριμό της υλικό, από το ντεμπούτο της άλμπουμ, με τίτλο «Ορχήστρα στο Βυθό», το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο και με ανανεωμένη διάθεση και σύνθεση, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή σας προσκαλεί στην περιπετειώδη της θαλάσσια αναζήτηση…

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε στον αφρό της μουσικής το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Τα τραγούδια της ταξιδεύουν τον ακροατή στα ηχοχρώματα των Waterboys, των Arcade Fire, του Bruce Springsteen, του Dave Matthews και του Paul Weller, αλλά και στην τραγουδοποιία του Βαγγέλη Γερμανού, του Δήμου Μούτση και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με όλα τα παραπάνω να αποτελούν ισχυρές δημιουργικές της επιρροές.

Με τσέλα και βιολιά, τρομπέτες, σαξόφωνα και τρομπόνια, αλλά και την ισχυρή παρουσία της ακουστικής κιθάρας σαν βάση των συνθέσεών της, η εμπειρία της συνάντησης με τη Φάλαινα γίνεται, αν μη τι άλλο, μελωδικά συναρπαστική.

Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, 210 9226975, www.falaina.gr , είσοδος 10€ (με μπύρα/κρασί), στις 10 μ.μ.