Το jive στα... καλύτερά του

to-jive-sta-kalutera-tou

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Μια μουσική και ένας χορός που έρχονται από τη δεκαετία του ‘20, γιγαντώνονται στη δεκαετία του ‘30, απλώνονται στη δεκαετία του ‘40 και παραμένουν ζωντανά μέχρι στις μέρες μας θα γεμίσουν το Half Note για πέντε βραδιές, από 14 μέχρι 18 Μαρτίου.

Το jive είναι η μουσική που έκανε τη τζαζ περισσότερο προσιτή και αγαπητή σε μεγαλύτερα ακροατήρια, προκαλώντας τα με ανεξάντλητη ενέργεια και φέρνοντάς τα στις μεγάλες αίθουσες χορού. Είναι ο συνδυασμός «φάρμακο» για τη μεγάλη οικονομική κρίση στην Αμερική του ‘30, αλλά και για κάθε δύσκολη περίοδο μετέπειτα, αφού η διασκέδαση διώχνει πάντα τη θλίψη.

Οι Slammers Maximum Jive Band θα φέρουν τους ανεβαστικούς ήχους του jive και στην Αθήνα. Με έδρα τους το Λονδίνο, δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2004 από τον μπασίστα Neale Hobday και την πιανίστα Claire Martin, μέλη των Alabama Slammers και από τότε χτίζουν ένα προφίλ, στο οποίο συνυπάρχει ο ενθουσιασμός, η ενέργεια και το πάθος, στοιχεία που μεταδίδονται με μορφή επιδημίας, κερδίζοντας την προσοχή ενός ολοένα και αυξανόμενου κοινού και που τους έχουν τοποθετήσει σήμερα, ανάμεσα στις περισσότερο σημαντικές big bands της σκηνής.

Με δύο δισκογραφικές παρουσίες «Jive Time» στα 2007 και το ζωντανό «Hey There You!» το 2008, ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών τους από το BBC, συμμετοχές στα swing festivals της Ευρώπης και έντονη παρουσία στη βρετανκή σκηνή, οι Slammers στα σίγουρα τινάζουν το ταβάνι σε κάθε συναυλία τους.

Κουστούμια και λευκά παπούτσια στη σκηνή, παλιομοδίτικα φορέματα με έντονα χρώματα, τιράντες, γιλέκα και καπέλα στην πίστα, Jive, Boogie Woogie, Rhythm’ n’ Blues, Rock’ n’ Roll, Lindy Hop, Jitterbug, Lindy, Swing. Τραγούδια που γνωρίζουμε και έχουμε τραγουδήσει, ρυθμοί που κουνάνε τα πόδια και το σώμα, ένα ατέλειωτο πάρτι.

Πληροφορίες: Half Note, Tριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, www.halfnote.gr , είσοδος 15, 20 μια 25 ευρώ, Τετάρτη-Σάββατο στις 10.30 μ.μ., Κυριακή στις 9 μ.μ.