Ο Πειραιάς έχει πλέον το δικό του Κρεμλίνο

kremlino3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ένας νέος πολυχώρος έρχεται στην πόλη και φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πολλά και ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα.

Kremlino σημαίνει στα ρωσικά «καλά οχυρωμένη πόλη». Στην περίπτωση της παρέας φίλων που σκέφτηκαν την ιδέα, η φιλοδοξία τους είναι ο χώρος να γίνει συνώνυμο ενός φρουρίου τεχνών, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί η πολιτιστική παραγωγή σε κάθε της μορφή και θα ανθίσει προστατευμένη. Η βασική φιλοσοφία είναι ότι οι τέχνες και οι καλλιτέχνες είναι προφυλαγμένοι από τις αντίξοες συνθήκες και βρίσκουν στήριξη και ελευθερία για να εκφραστούν και να γίνουν πηγή ψυχαγωγίας και αφορμή για σκέψη.

Στην πλατεία Κοραή, σε έναν ιστορικό κινηματογράφο που τα τελευταία χρόνια είχε μετατραπεί σε μουσική σκηνή, λοιπόν, θέατρο, διαλέξεις, παρουσιάσεις δίσκων και βιβλίων θα βρουν μια φιλόξενη στέγη, κάνοντας ακόμα περισσότερο κόσμο να επιλέξει μια στάση στο λιμάνι. Αισθητικά, το Κρεμλίνο θα κρατήσει, από τη σοβιετική του καταγωγή, το μοτίβο και τη χαρακτηριστική αισθητική των αφισών της προπαγάνδας και στο ύφος του θα δούμε την αυστηρότητα των ρωσικών πόλεων να μπλέκεται με τις σύγχρονες μορφές. Τα graffiti ανέλαβε ο Skitsofrenis και το Άστρο του Κρεμλίνου θα δεσπόζει στον χώρο, καθώς και ένα φοβερό κοπτικό σχέδιο σε λαμαρίνα από τον καθεδρικό ναό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο Πειραιάς μπορεί πλέον να περηφανεύεται ότι έχει το δικό του «φρούριο» των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτιστικής δράσης. Πάρτε λοιπόν τον ηλεκτρικό και κατεβείτε στο πολύβουο λιμάνι για να απολαύσετε έναν χώρο που ξεκινάει δυναμικά και αναμένεται να φιλοξενήσει πολλές και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές δράσεις της πόλης.

Info
Kremlino: Καραίσκου 119, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010
Facebook: https://www.facebook.com/kremlinostage

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ