Αφήσαμε τον Φοίβο Δεληβοριά να μας «παραμυθιάσει» στο Σταυρό του Νότου

deliborias3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, κεφάτος και γεμάτος ενέργεια, ανέβηκε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου το βράδυ του Σαββάτου 22/10 και μας παρουσίασε ένα πρόγραμμα best of.

Ο Φοίβος είναι ένας καλός παραμυθάς που δημιουργεί τον δικό του κόσμο τραγούδιων με ιστορίες από τις πρώτες του στιγμές ως τραγουδοποιός μέχρι και την πρόσφατη «Καλλιθέα» του. Η παράσταση ξεκίνησε με τον «Ταχυδρόμο», ένα κομμάτι για τον Μάνο Χατζιδάκι και την ιστορία της γνωριμίας τους πριν 27 χρόνια, όταν ο Δεληβοριάς τού έδωσε να ακούσει κάποια τραγούδια που είχε γράψει.

Το πρόγραμμα συνέχισε με τραγούδια γνωστά και αγαπημένα («Αφού δεν μ’ αγαπάς», «Η γυναίκα του Πατώκου, «Ένας σκύλος στο Κολωνάκι», «Φώτης», «Καθρέφτης», «Εκείνη», «Κάθε Σεπτέμβρη», «Η Κική κάθε βράδυ», «Bolero» κ.ά.) αλλά και κομμάτια που ακούμε πιο σπάνια στα live του («Τρένο στην Κορυφογραμμή», «Η πέρα χώρα», «Χωρίς», κ.ά.). Συνοδοιπόροι του Φοίβου σε αυτή την μουσική περιπλάνηση ήταν οι: Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα), Κώστας Παντέλης (κιθάρες), Γιοέλ Σότο (μπάσο) και Χριστίνα Μαξούρη (τραγούδι). Η τελευταία είχε ιδιαίτερα δυνατή παρουσία από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέβηκε στην σκηνή με το «Χελιδόνι στο κλουβί» του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ λίγο αργότερα ξεσήκωσε το κοινό με τη «Σερενάτα» και τη «Σεράχ» του Βασίλη Τσιτσάνη.

Ανάμεσα στα τραγούδια, ο Φοίβος Δεληβοριάς αφηγείται ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί, ίσως και όχι, πάντως όλες διανθίζονται με τη χαρακτηριστική αίσθηση του χιούμορ του. Ιστορίες για την οικογένεια όπως το «Κουνελάκι», ένα τραγούδι για την κόρη του, ο «Φώτης» για τον πατέρα του και το «Oh, Negra» του Γιοέλ Σότο για τη μητέρα του. Ξαφνικά έφερε τα «Χριστούγεννα» στα τέλη του Οκτώβρη και, μετά την μελαγχολία της εβδομάδας των γιορτών με το «Πού να σαι τώρα εσύ», άλλαξε ο χρόνος και ο Φοίβος μάς ευχήθηκε «Και του Χρόνου».

Το δεύτερο από τα τρία encore που ζήτησε επίμονα το πολύ θερμό κοινό, είναι το μέρος που ο τραγουδοποιός αποκαλεί «Φοίβος Ντελιβεράς» καθώς εκεί φέρνει όλες του τις προσωπικές παραγγελίες. Έτσι κάλεσε στη σκηνή αρχικά την Μαρία Παπαγεωργίου για να συμβιώσουν σε ένα «Καταφύγιο», έπειτα τον Σπύρο Γραμμένο για να ξαναμοιραστούν τη σκηνή μετά την καλοκαιρινή τους συνάντηση στην «Υβρεοπομπή» με το «Ουγκαγκα μπουμ μπουμ » του Χάρρυ Κλυνν και τον δικό του «Τύπο Αθλητικό», ενώ συνέχισε να τραγουδά «Αδιάκοπα» με την Μαρίζα Ρίζου το «Ζητάτε να σας πω». Η Χριστίνα Μαξούρη ανέβηκε ξανά στη σκηνή και, παρέα με τον οικοδεσπότη, μας έδωσαν μια γεύση από την πρώτη τους σκηνική συνάντηση στα «Δανεικά Παπούτσια» της. Στα highlights της βραδιάς, το παραδοσιακό τραγούδι «Βάρκα μου μπογιατισμένη» που η Μαξούρη τραγούδησε a capella και χωρίς μικρόφωνο γεμίζοντας την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου με τη φωνή της!

Φτάνοντας στο το τέλος της βραδιάς, ο Φοίβος κάλεσε τους συνεργάτες του στη σκηνή, μας έδωσε την υπόσχεση πως «Το καλοκαίρι θα ’ρθει» και μας αποχαιρέτησε με τον «Μπάσταρδο Γιο».

Ο Φοίβος, οι συνοδοιπόροι και οι ιστορίες τους θα βρίσκονται για ένα τελευταίο Σάββατο (29/10) στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Συντελεστές                                                                                                                                            
Φοίβος Δεληβορίας (τραγούδι, κιθάρα)                                                                                 
Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα)
Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα)
Κώστας Παντέλης (κιθάρες)
Γιοέλ Σότο (μπάσο)
Χριστίνα Μαξούρη (τραγούδι)Γιάννης Πετρόλιας (σχεδιασμός ήχου)
Δημήτρης Μακρής (artwork)
Λάμπρος Ρουμελιωτάκης (φωτογραφίες)
Management/Παραγωγή: PROSPERO 

Σταυρός του Νότου - Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9226975
Ώρα έναρξης: 22:30

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΙΠΙΔΗ