Μια τζαζ βραδιά από ένα all-star κουαρτέτο στη Στέγη

tzaz-sti-stegi1 Govert Driessen
ΤΡΙΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Για μία μόνο βραδιά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στις 10 Νοεμβρίου 2016.

Συμβατικές και αντισυμβατικές τεχνικές, παιξίματα που έγιναν αντικείμενο μελέτης και αντιγραφής, ενσωματώσεις ποικίλων επιρροών με τρόπο λειτουργικό και αβίαστο, ιδέες που αλληλοσυμπληρώνονται με ιδιοφυή τρόπο…Αυτά είναι μόλις λίγα από τα κοινά στοιχεία της μουσικής των τεσσάρων δημιουργών, που μαζί συγκροτούν ένα απόλυτα σύγχρονο τζαζ σούπερ γκρουπ.

Ο Άγγλος μπασίστας Ντέηβ Χόλαντ έγινε αρχικά γνωστός συμμετέχοντας στο άλμπουμ Bitches Brew του Miles Davis και από τότε δεν σταμάτησε να ανανεώνεται εκφραστικά. Υπήρξε παρών στις περισσότερες από τις εξελίξεις της τζαζ των τελευταίων πέντε δεκαετιών. Ο bandleader και ενορχηστρωτής Κρις Πότερ έχει χαρακτηριστεί «δεύτερος κορυφαίος τενόρο σαξοφωνίστας μετά τον [Sonny] Rollins». Η δισκογραφία του περιλαμβάνει 15 προσωπικά άλμπουμ και πάνω από 100 συμμετοχές. Ο τρόπος του είναι σύγχρονος, βασισμένος στο bebop, με αισθητική αφετηρία τους διδάξαντες Charlie Parker, Lester Young, Sonny Rollins.

Govert Driessen

Ο ντάμερ Έρικ Χάρλαντ έχει στο ενεργητικό του 200 ηχογραφήσεις σε ηλικία 36 ετών.  Ο Λιονέλ Λουέκε, από την Μπενίν, συνδυάζει μελωδικό χάρισμα, γνώση της αφρικανικής μουσικής, ξεχωριστή ικανότητα εναρμόνισης και ένα σύνολο από κιθαριστικές τεχνικές που δίνουν στο όργανο (με νάυλον χορδές) μία ιδιαίτερη χροιά.

Τέσσερις μουσικοί με δυνατότητες να επαναπροσδιορίζουν παίξιμο και προσωπικά ιδιώματα σε κάθε νέα συνεργασία. Ήχος που γεφυρώνει τη νεότερη τζαζ παράδοση με το απρόβλεπτο της αυτοσχεδιαστικής καρποφορίας

Συντελεστές
Dave Holland: μπάσο
Chris Potter: σαξόφωνο
Lionel Loueke: κιθάρα
Eric Harland: κρουστά

Info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
4 Νοεμβρίου, 21:00
Κεντρική Σκηνή
 

Χορηγίες