Μουσικός Νοέμβριος στον Ιανό

mousikes-notes-ianos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Ιανός γεμίζει νότες τον Νοέμβριο με πολλά και μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Παρασκευή 4 & Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016
Ο Μανώλης Λιδάκης στον ΙΑΝΟ
"Ρεσιτάλ"

Ο Μανώλης Λιδάκης ανεβαίνει στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ για ένα «Ρεσιτάλ» με τραγούδια όλων των μεγάλων συνθετών που ερμήνευσε, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.
 
Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016
O Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη
«Συνάντηση»

Μετά από  sold out εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η παράσταση «Συνάντηση» έρχεται στη μουσική σκηνή του Ιανού για δύο βραδιές. Μία μουσική διαδρομή, από όλο το φάσμα της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη με κλασικά έργα για πιάνο, άγνωστα και γνωστά έργα, συμφωνικά έργα για πιάνο από τον Στέφανο Κορκολή σε συνεργασία με τον ίδιο το συνθέτη. Συμμετέχουν οι: Στέφανος Κορκολής (πιάνο), Σοφία Μανουσάκη (τραγούδι), Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Θεόδωρος Ζήσης (λατέρνα), Βασίλης Δεφίγγος (ξύλινα πνευστά). 

Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Παντελής Θαλασσινός  
«Να ΄ταν ο Πόλεμος χορός- Με δυο ρολόγια»

Ο Παντελής Θαλασσινός με πέντε φίλους του, τον Πέτρο Βαρθακούρη: κιθάρες ακουστικές /κοντραμπάσο, τον Σωτήρη Μαργώνη: βιολί, τον Λευτέρη Χαβουτσά: κλασική κιθάρα, τον Φίλιππο Λευκαδίτη: κρουστά, και ηχολήπτη τον  Γιώργο Καρυώτη, θα παρουσιάσει για δυο βραδιές τραγούδια απ το γνωστό και άγνωστο ρεπερτόριό του, καθώς και τις δυο τελευταίες του δουλειές με τίτλο: «Να ΄ταν ο Πόλεμος χορός και Με δυο ρολόγια» .

Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016
Νίκος Ξυδάκης
«Ημερολόγιο Τρίτο»

Φίλοι, συνεργάτες, συνομιλητές ετών του Νίκου Ξυδάκη θα φιλοξενηθούν στον Ιανό, υλοποιώντας την ιδέα του τρίτου Ημερολογίου του με αφορμή την έκδοσή του από τις εκδόσειςΆγρα σε βιβλίο-CD. Μέσα σε αυτό το διήμερο θα εμφανιστούν οι: Μαρία Φαραντούρη, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Καψάλης, Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Ανδρέου,  Πάνος Δημητρακόπουλος, Άγγελος Ρεπαπής, Μιχάλης Πορφύρης, Δημήτρης Μπουζάνης, Δημήτρης Χουντής, Κουαρτέτο Ηχώ, Σωκράτης Άνθης ,Γεωργία Νταγάκη, Θόδωρος Κοτεπάνος, Κώστας Παπαγεωργίου, Νανά Μπινοπούλου, Φώτης Μυλωνάς, Κώστας Χατζόπουλος, Γιώργος Διαμαντόπουλος, Θανάσης Ταμβακίδης, Γεωργία Λώλη.  

Κυριακή 27/11, Κυριακή 4/12 Κυριακή 11/12 και Κυριακή 18/12
Παναγιώτης Μάργαρης
"Nuevo guitar" 

"Nuevo guitar" είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το μουσικόφιλο κοινό ο Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης. Η νέα αυτή μουσική πρόταση παρουσιάζει όλες τις τεχνικές δυνατότητες και τα μαγικά ηχοχρώματα της κιθάρας. Στο ρεσιτάλ θα ακουστούν κομμάτια από τις δισκογραφικές του δουλειές “Duende”, “Rock Of My Soul”, “Με τη μαγεία της κιθάρας”, δικές του συνθέσεις, soundtracks από ιστορικές κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Μαζί του θα βρεθεί επί σκηνής, η ερμηνεύτρια Ανδριάνα Λυκούρεση.
Μαζί του θα βρεθούν επί σκηνής σπουδαίοι προσκεκλημένοι: 27/11: Γιάννης Ζουγανέλης, 4/12: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, 11/12: Ευανθία Ρεμπούτσικα και 18/12: Χρήστος Λεοντής. 

Info
Ianos
Σταδίου 24 - Αθήνα
τηλ. 210 32 17 810,
Πληροφορίες για την παράσταση τις Κυριακές: 210 8048009 Καλδάρα Μαρία