Ένας Δαίδαλος dj στο Κ44

enas-daidalos-dj-sto-k44

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Ο απρόβλεπτος δανδής της Ninja Tune, ο Daedelus έρχεται για 2η φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 19 Απριλίου στο Κ44.

O Daedelus είναι ο Alfred Darlington, αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερη προσωπικότητα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Από την αμφίεση του που θυμίζει δανδή της βικτωριανής εποχής, μέχρι την μουσική του και το πώς εκφράζεται επί σκηνής, είναι μοναδικός.

Γεννημένος το 1977 στην Σάντα Μόνικα, μεγάλωσε αποκτώντας κλασική παιδεία στην μουσική, με έντονες καλλιτεχνικές τάσεις και ποικίλα ενδιαφέροντα όπως η ελληνική μυθολογία από την οποία εμπνεύστηκε και το όνομα του, θαυμάζοντας τον Δαίδαλο για την εφευρετικότητά του.

Συμμετέχοντας σε διάφορες rock, jazz και ska μπάντες από νεαρή ηλικία, σύντομα αισθάνθηκε περιορισμένος μουσικά, καθώς ο ίδιος άκουγε πιο ηλεκτρονικά πράγματα. Έτσι άρχισε να ασχολείται με το DJing και να κάνει τις δικές του παραγωγές, οι οποίες ήταν το πρώτο δείγμα του προσωπικού του ήχου. Το 1999 άρχισε τη δική του εκπομπή με τίτλο Entropy Sessions στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Dublab, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Invention στη δισκογραφική Plug Research.

To 2003 ήρθε σε επαφή με το monome box, ένα μη παραδοσιακό ηλεκτρονικό μουσικό όργανο το οποίο χρησιμοποιεί έως και σήμερα δίνοντας του τεράστια ελευθερία αυτοσχεδιασμού κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων του. Ακολούθησε ένα δεύτερο άλμπουμ του στην Plug Research που του έδωσε την καλλιτεχνική αυτοπεποίθηση για να φτάσει, το 2005, στην κυκλοφορία του Exquisite Corpse, αμέσως μετά την οποία ξεκίνησε και η στενή του συνεργασία με την βρετανική δισκογραφική Ninja tune.

Αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής ήταν η παγκόσμια κυκλοφορία του άλμπουμ «Love To Make Music To», το οποίο χαρακτηρίστηκε από τα καλύτερα άλμπουμ του 2008.

Πληροφορίες: Τώρα Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, 210 3423560, στις 10 μ.μ., εισιτήρια 12 ευρώ.