H ελληνική jazz για 6η χρονιά έχει την τιμητική της στο Half Note

h-elliniki-jazz-gia-6i-xronia-exei-tin-timitiki-tis-sto-half-note

Γιώργος Ψυχογιός

ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Το Half Note υποστηρίζoντας την ελληνική μουσική σκηνή, διοργανώνει για 6η συνεχόμενη φορά ένα δεκαήμερο αφιερωμένο στους Έλληνες μουσικούς, από τις 19 έως τις 29 Απριλίου, σε μια συνέχεια της προσπάθειας για την ανάδειξη και υποστήριξη των καταξιωμένων Ελλήνων μουσικών και ελληνικών σχημάτων.

Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά στις 19 Απριλίου (19-20/4) με τον πιανίστα, συνθέτη και αυτοσχεδιαστή Γιώργο Ψυχογιό μαζί με τους Χρήστο Ασωνίτη στα τύμπανα και Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο, με ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα κομμάτια και από τους τρεις δίσκους του, ισχυρές δόσεις αυτοσχεδιασμού και αναπάντεχες διασκευές σε αγαπημένα jazz standards.

Στις 21-22/4 και έπειτα από εκατοντάδες live εμφανίσεις και τρεις εξαιρετικά καλοδουλεμένους δίσκους, οι Blues Bug έχουν με τον ρυθμό τους κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου funk συγκροτήματος της χώρας και θα παρουσιάσουν στο Half Note δύο βράδια με εκπληκτικά φωνητικά και funky και acid jazz συνθέσεις με ρίζες στην παλιά καλή soul.

Η πολυτάλαντη Φένια Παπαδόδημα, ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και τραγουδίστρια, ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note στις 24 και 25 Απριλίου για να παρουσιάσει το νέο της project «Delos», βασισμένο σε δικά της τραγούδια με στοιχεία αφρικανικής, ινδικής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής που συνοδεύουν αρμονικά αγγλικούς, γαλλικούς και ελληνικούς στίχους.

Ο ουτίστας Αλέκος Βρέτος που γνωρίζει πολύ καλά την τζαζ, θα παρουσιάσει στο Half Note ένα κράμα αραβικής, jazz και latin μουσικής με μεγάλες δόσεις αυτοσχεδιασμού στις 26 και 27 Απριλίου. Το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει συνθέσεις από το νέο του CD «Mergin» αλλά και άλλων συνθετών της Jazz και της αραβικής μουσικής.

Φένια Παπαδοδημα

Τέλος, το δεκαήμερο θα ολοκληρωθεί με τον κιθαρίστα και συνθέτη Τάκη Μπαρμπέρη και το γκρουπ του στις 28 και 29 Απριλίου. Ο Μπαρμπέρης ανήκει στη γενιά των μουσικών που είχαν την τύχη να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε μια σημαδιακή περίοδο, στο σταυροδρόμι της ελληνικής τζαζ, την δεκαετία του ’80 και σε όλη τη δεκαετία του ’90. Στο Half Note θα παρουσιάσει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του με πολλά στοιχεία από jazz, funk, rock, ινδική, βαλκανική και ελληνική μουσική.

Πληροφορίες: Half Note, Tριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, www.halfnote.gr , είσοδος 10 και 15 ευρώ, Σάββατο και Κυριακή στις 10.30 μ.μ.