Το Animasyros κάνει μια εορταστική στάση στη Στέγη

anymasyros
ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ένα best-of των ταινιών που προβλήθηκαν στη φετινό διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων της Σύρου.

Η Στέγη και το Animasyros αποχαιρετούν το 2016 με ένα τριήμερο εκδηλώσεων animation. Το Animasyros στη Στέγη περιλαμβάνει μια best-of επιλογή ταινιών, για παιδιά, ενήλικες, αλλά και όλη την οικογένεια, από αυτές που προβλήθηκαν στο Animasyros 9.0. και από ταινίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εργαστηρίων με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο παρουσιάζονται σε 4 προγράμματα, που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, δημιουργώντας τους φανατικούς κινηματογραφόφιλους του μέλλοντος. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Στέγης.

Παράλληλα, τα πρωινά (11:00-14:00), από την Τρίτη 27 έως την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο «Η πρώτη μου σκέψη για το 2017 γίνεται animation!». Υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση της Κλεοπάτρας Κοραή, παιδιά 8-12 ετών γνωρίζουν τρεις τεχνικές animation και δημιουργούν μια ολοκληρωμένη ταινία κινουμένων σχεδίων. Ξεκινώντας από την τεχνική του stop motion, όπου ήρωες της ταινίας θα είναι τα ίδια τα παιδιά, προχωρούμε στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τεχνική του rotoscoping και καταλήγουμε να στήσουμε το σκηνικό μας με ντεκουπαρισμένα υλικά (cut-outs) που θα τα θέσουμε σε κίνηση, για να δημιουργήσουμε την ταινία μας.

Το Animasyros #tour16_17 κάνει στάση στη Στέγη για ένα τριήμερο φτιαγμένο από anime: μπαλονένιες γάτες, μαγικές μπάλες, ένας μινώταυρος που βαριέται κι άλλα συναρπαστικά πλάσματα θα οδηγήσουν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του animation, ενώ οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικά δείγματα δουλειάς δημιουργών της τέχνης της εμψύχωσης από την Αμερική και την Ευρώπη.

Info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση - Κεντρική Σκηνή
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5800
Προβολές: 27 και 28 Δεκεμβρίου (18:00-00:00)
Εργαστήριο animation: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου (11:00-14:00)
Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη
Το κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο είναι 24 ευρώ