Σε αυτά τα μπαρ της Αθήνας ο κόσμος ακόμη χορεύει

bar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Κάποτε οι βραδινές έξοδοι ήταν κυρίως έξοδοι για χορό. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη μέρη στα οποία ο κόσμος καταφεύγει όταν πέφτει η ερώτηση: «Πού θα πάμε για χορό;».

Στα μαγαζιά που ακολουθούν, η προτροπή έρχεται από τα decks και μεταφράζεται στο εξής: «Ξεκολλήστε από την μπάρα, τον τοίχο, το τραπέζι, και χορέψτε!».

Lost and Found
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μπαράκια του Μεταξουργείου, εδώ και χρόνια στήνει πάρτυ με κύριο μέλημα να μη φύγει κανένας χωρίς να χορέψει. Με καλλιτεχνική διακόσμηση, ευρύχωρο και μυστηριώδες, έχει μια οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να αισθάνεσαι αμέσως άνετα, για αυτό οι περισσότεροι επισκέπτες είναι πλέον θαμώνες.
Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο

Blue Fox
Σχεδόν «θρυλικό», αυτό το στέκι των Εξαρχείων αναβιώνει το rock n’ roll με swing, doo wop, boogie woogie και jive επιλογές. Αγόρια με μαλλί-κοκοράκι και κορίτσια με πλουμιστά φορέματα και λουλούδια στα μαλλιά χορεύουν μέχρι το πρωί στους ρυθμούς περασμένων δεκαετιών.
Ασκληπιού 91, Εξάρχεια

Disco Boom Boom
Λίγη δόση από τη δεκαετία του ’80, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Ο χρόνος έχει σταματήσει κάπου εκεί στη ντισκοτέκ του Μοσχάτου, με ελληνικές και ξένες, αγαπημένες επιτυχίες της εποχής. Ντυθείτε, στολιστείτε, βάλτε άνετα παπούτσια γιατί δε θα θέλετε να φύγετε από την πίστα.
Ναρκίσσου 9, Καλλιθέα

Enzzo De Cuba
Αν σας αρέσει να χορεύετε στους ρυθμούς της salsa, τότε το Enzzo De Cuba είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Το μαγαζί-υπερπαραγωγή έχει το φημισμένο τεράστιο σκηνικό-πιστό αντίγραφο γειτονιάς της Αβάνας, με δύο τεράστιους φοίνικες να δεσπόζουν στο κέντρο της πλακόστρωτης αυλής. Αν και το προτιμάμε το καλοκαίρι, τα θερμά χορευτικά και τα cocktails κάνουν το μέρος all season. 
Αγ. Παρασκευής 70, Μπουρνάζι

Cantina Social
Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στου Ψυρρή έχει εξελιχθεί σε must στέκι για αυτούς που θέλουν να χορέψουν και να νιώσουν τόσο άνετα όσο στο σπίτι τους. Γιατί η Cantina έχει αυτή την underground μαγεία που σε προσελκύει στην πρώτη επίσκεψη και σε κάνει να ζητάς τη δεύτερη. 
Λεωκορίου 8, Ψυρρή

Πλυντήριο
Το μπαρ στο Μεταξουργείο φημίζεται για τα ’80s και ’90s πάρτυ του, αλλά και για τα φθηνά και καθαρά ποτά του. Ο χορός είναι δεδομένος σε ένα περιβάλλον με εικαστικές επεμβάσεις που όμοιες του δεν υπάρχουν στην Αθήνα. Από τα δύο πλυντήρια και τα απλωμένα μπλουζάκια, στις ενσωματωμένες με το σκηνικό Barbie και την φόρμα εργασίας του ιδιοκτήτη κρεμασμένη σε περίοπτη θέση, το Πλυντήριο είναι ένα μπαρ για παρέες που θέλουν να το ρίξουν έξω, χωρίς τις άσχημες επιπτώσεις του hangover.
Ορφέως 33 & Δεκελέων 36, Αθήνα

Pairidaeza
O παράδεισος των μπαρ βρίσκεται στην πλατεία Καρύτση, σε ένα ιστορικό κτήριο του 1862, που φιλοξενούσε τη θρυλική Λέσχη Παρνασσός. Η διακόσμηση είναι vintage και η μουσική soul, funk και jazz. Αν και το μαγαζί ξεχωρίζει για την κουζίνα του, μην αμελήσετε και την κάβα του. Όσο τα cocktalis σας μεθάνε, δε θα μπορείτε να αντισταθείτε στο να ρίξετε μερικές στροφές στο ξύλινο πάτωμα. Και αν είστε...ντροπαλοί, υπάρχει και το πατάρι, με τη μαγευτική αθηναική θέα.
Παρνασσού 3, Πλατεία Καρύτση

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ