Ακόμα ένα «Πάρτι της Χρονιάς» από τον Κορμοράνο

akoma-ena-parti-tis-xronias-apo-ton-kormorano

Erol Alkan

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2012

Η ομάδα του Κορμοράνου, μετά το Πάρτι της Χρονιάς τον περασμένο Ιανουάριο, επιστρέφει δριμύτερη και διοργανώνει ακόμα ένα πάρτι, αυτή τη φορά με καλεσμένο τον Λονδρέζο dj Erol Alkan, την Παρασκευή 4 Μαΐου στο ΚοοΚοο.

Ο Λονδρέζος γκουρού Erol Alkan θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα και μαζί του κι ένα εκλεκτό line-up εγχώριων ονομάτων σε μια βραδιά που αναμένεται να συζητηθεί έντονα.

Ο Erol ALkan είναι πιθανότατα ο Νο 1 αξιόλογος dj της γενιάς του στην ευρύτερη «σκηνή» που ξεπήδησε στις αρχές των ’00 με βασικούς πρωταγωνιστές τον ίδιο, τους Soulwax, συγκροτήματα όπως είναι οι LCD Soundsystem και τη δεύτερη γενιά του French Touch.

Ο Alkan, αφοσιωμένος στην τέχνη του όσο λίγοι και πάντα ένα βήμα μπροστά, ήταν ως taste maker dj από τους πρωτοπόρους του mash up, του electro, της σχολής Justice, αλλά και της new disco παντοκρατορίας των τελευταίων χρόνων.

Ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα με το θρυλικό εβδομαδιαίο πάρτι του στο Λονδίνο με τίτλο Trash, όπου συνδύαζε την αγάπη του για τις indie μπάντες και τη dance μουσική, εμπλουτίζοντας κάθε βραδιά με live εμφανίσεις από σχετικά πρωτοεμφανιζόμενα τότε ονόματα και καταιγιστικά dj sets από τον ίδιο και τους κατά καιρούς συνεργάτες του.

Έχει τουρκοκυπριακή καταγωγή κι ενίοτε εμφανίζεται και με τα ψευδώνυμα Mustapha 3000 και Beyond the Wizard's Sleeve. Είναι αρκετά εκλεκτικός στις περιοδείες του και ξέρουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που τον περιμένουν πώς και πώς στην Αθήνα.

Μαζί του στα deck του ΚοοΚοο το βράδυ της 5ης Μαΐου θα βρίσκεται και ο Έλληνας παραγωγός Ντέιβιντ που συνδυάζει pop μουσική με rock, electro στοιχεία και πειραματική διάθεση, το ιδρυτικό στέλεχος και βασικός dj των Yes It Does!! Sure It Does!! Bad Spencer, οι Afrobeat δισκοσυλλέκτες Boogiestan, ο Denis D’Or και ο resident dj του Κορμοράνου Blue Lagoon.

Πληροφορίες: ΚοοΚοο, Ιάκχου 17, Γκάζι, 210 3450930, www.kookoo.gr , στις 11 μ.μ., εισιτήρια 10 ευρώ.