Πέντε στέκια αποδεικνύουν πως η Αθήνα έχει jazz σκηνή

jazz-bar
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αν ο νους σας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη, σε ήχους jazz και soul υπάρχουν μερικά μικρά και όμορφα μαγαζιά στο αθηναϊκό κέντρο που θα ικανοποιήσουν τα όνειρά σας.

Μικρές γωνιές στην Αθήνα που θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο μπαρ της Νέας Ορλεάνης, αφού οι ιδιοκτήτες τους αγαπούν με πάθος την jazz. Εδώ, ο Λούις Άρμστρονγκ συναντάει την Έλα Φιτζέραλντ, ο Ντίζι Γκιλέσπι έχει την τιμητική του και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε το ποτό σας και να αφεθείτε στη μαγεία των μουσικών αυτοσχεδιασμών.

Σε κάποια από αυτά, συχνά διοργανώνονται και μουσικές βραδιές, όπου οι καλύτεροι τζαζίστες της πόλης τζαμάρουν μέχρι πρωίας. Αν είστε λάτρεις του είδους, πρέπει οπωσδήποτε να τις επισκεφτείτε. Θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και θα δείτε ότι και στην Ελλάδα έχουμε ισχυρή jazz σκηνή με δεξιοτέχνες που κάνουν θαύματα. 

Jazz in Jazz
Ένα από τα πιο παλιά στέκια των φίλων της jazz, παραπέμπει αισθητικά στη δεκαετία του ’60, με βιβλία και τοιχοκολλημένα εξώφυλλα albums μεγάλων μουσικών, φτιαγμένο από τον Κώστα Σπανό, μεγάλο λάτρη της jazz και των ταξιδιών, που μετά τον θάνατό του, το πάθος μεταλαμπαδεύτηκε στον ανηψιό του.

Πέρα από τις ψαγμένες μουσικές, που δημιουργούν διαγωνισμούς γνώσεων για αυτούς που έχουν εντρυφήσει στο είδος, η ατμόσφαιρα του μαγαζιού σού βγάζει κάτι αυθεντικό και ειλικρινές, μακριά από μοντερνισμούς, και σε κερδίζει με την πρώτη επίσκεψη.

56
Στο ισόγειο μιας­ πολυκατοικίας, στις σκάλες της οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, το μαγαζί αυτό αποτελεί εδώ και καιρό καλλιτεχνικό και πολιτικό στέκι, μιας και προσφέρεται για χαλαρές συζητήσεις με συνοδεία εκλεκτών ποτών.

Ξεχωρίζουν οι live βραδιές, o γεμάτος αφίσες τοίχος, οι λεπτομέρειες από πέτρα, δέρμα και ξύλο, και η ενημερωμένη κάβα.

Ιπποπόταμος
Μεταξύ Κολωνακίου και Εξαρχείων, ένα μπαρ που μετράει κοντά σαράντα χρόνια ζωής, και βρίσκεται στο ισόγειο ενός παλιού αρχοντικού συγκεντρώνει εδώ και χρόνια θαμώνες που θέλουν σωστά ποτά και μια αγαπάνε το κλασσικό.

Στο μικρό αλλά φιλόξενο χώρο του, δε θα ακούσετε αποκλειστικά jazz, αλλά η ατμόσφαιρα και η διακόσμηση θα σας ταξιδέψουν σίγουρα σε κάποια πολιτεία του Αμερικάνικου Νότου.

Jazz Art
Ένα νέο entry στα αθηναϊκά bars βρίσκεται στα Πετράλωνα, ένα café-bar με χαρακτήρα και cozy διακόσμηση με την πέτρα και το ξύλο να επικρατούν, και, φυσικά, με πλούσια κάβα.

Αν βρεθείτε σε κάποια live βραδιά, δε θα φύγετε παραπονεμένοι.

Μαύρος Γάτος
Ένα όχι αμιγώς jazz bar, αλλά σίγουρα πολύ ενδιαφέρον.

Πίνοντας το ουίσκυ σας στην τεράστια μπάρα, θα νιώσετε όπως οι ήρωες του Mad Men και ο χαμηλός φωτισμός, ενισχύει το φλερτ και τις γνωριμίες.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ