Ένας ζωντανός θρύλος της νεοϋορκέζικης hip- hop στο Bios

enas-zontanos-thrulos-tis-neoϋorkezikis-hip-hop-sto-bios

ΤΡΙΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2012

Ο ζωντανός θρύλος της hip- hop σκηνής της Νέας Υόρκης Kool Keith aka Dr Octagon επιστρέφει στην Αθήνα για δεύτερη φορά με τον παραγωγό KutMasta Kurt για ένα μοναδικό live την Πέμπτη 24 Μαΐου στο Bios.

Το cult - icon της hip-hop σκηνής Kool Keith, γνωστός και ως Dr.Octagon, είναι ένας από τους διαχρονικούς και πιο αυθεντικούς old-school ΜCs με δισκογραφική πορεία από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 μέχρι και σήμερα.

Τα πρώτα άλμπουμ που σηματοδότησαν την ιδιόρρυθμη στιχουργική διαδρομή του ήταν το «Critical Beatdown» το 1988 και το «Funk Your Head up» το 1992 που κυκλοφόρησε με τους Ultramagnetic MC’s -ένα από τα πιο εμπνευσμένα underground hip- hop συγκροτήματα όλων των εποχών.

Από τότε ο Kool Keith γνωστός και ως Dr.Octagon ή Dr.Dooom, έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με μια πληθώρα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως οι Prodigy, Mike Patton, DJ Shadow, Guru μεταξύ άλλων.

Η καταξίωση του όμως, δεν περιορίζεται στο πλήθος συνεργασιών του, αλλά στην δημιουργικότητα, στους σουρεαλιστικούς και abstract στίχους και στην διάρκεια μιας καριέρας που ανεβαίνει εδώ και 25 χρόνια και προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή.

Ο Kool Keith και σε αυτό το show στο Bios θα συνοδεύεται από τον γνωστό DJ και παραγωγό, KutMasta Kurt, ιδρυτή της φημισμένης δισκογραφικής εταιρίας Threshold Records . Ο ΚutMasta Κurt έχει κάνει παραγωγές όπως το “Work the Angles” των Dilated Peoples, αλλά και συμμετοχές σε album των Beastie Boys, Linkin Park, 7L and Esoteric, Blackalicious, Planet Asia και Rasco κατοχυρώνοντας την θέση του στη λίστα των πιο καταξιωμένων παραγωγών στον χώρο.

Πληροφορίες: Bios – Εξερευνώντας τον αστικό πολιτισμό, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335, www.bios.gr , στις 10.30 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.