Τα  μαγαζιά που θα βάλουν φωτιά στο Instagram

noel-1
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Υπάρχουν καφετέριες και μπαρ στην Αθήνα τόσο όμορφα και μοναδικά που αξίζουν τα κλικ σας!

Noel

Ένα από  τα πιο δημοφιλή μπαρ της Αθήνας, έχει αποκτήσει τη φήμη του όχι μόνο για τα εκρηκτικά του κοκτέιλ, αλλά φυσικά και για την ιδιαίτερή του διακόσμηση. Εκεί είναι πάντα Χριστούγεννα –όπως ήταν και το όραμα των ιδιοκτητών. Η ιδέα αυτή φαίνεται ότι ιντρίγκαρε τους θαμώνες που συρρέουν στο Noel κατά ορδές σχεδόν σε καθημερινή βάση. Το «αδερφάκι» του, το Blue Bar, είναι και αυτό μελετημένο και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, προσθέτοντας μπαρόκ στοιχεία και εξωτικές πινελιές.

Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία και πώς δεν θα χάσεις καμία! 

Barrett

Ένα μπαρ που από την αρχή της λειτουργίας του μετατράπηκε στο απόλυτο talk of the town. Οι καταπληκτικές μουσικές, η λιτή αλλά χαρακτηριστική διακόσμηση συνθέτουν ένα χώρο που ποτέ δε βαριέσαι να πηγαίνεις. Αρκεί βέβαια να πούμε ότι η περίφημη γραμμένη με neon φράση «Cause We’re The Fishes», εμπνευσμένη από το κομμάτι «Terrapin» του Syd Barrett, πρέπει να είναι η πιο «ινσταγραμισμένη» επιγραφή της Αθήνας. 

Ginger Ale

H vintage αισθητική κυριαρχεί σε αυτό το εξαρχιώτικο στέκι που έχει γίνει πολλές φορές χώρος φιλοξενίας φωτογραφίσεων και editorials. Τα έπιπλα, τα αντικείμενα, ακόμα και η ταπετσαρία αλλά  και οι μουσικές παραπέμπουν στη δεκαετία του ’60, αποπνέοντας νοσταλγία για το καλαίσθητο παρελθόν.

Superfly

Αν η παιδική ηλικία είναι ένα μέρος που νοητά αρνείστι να αποχωριστείτε, τότε αυτό το καφέ–μπαρ στο Παγκράτι είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Πολλά memorabilia και παλιά επιτραπέζια παιχνίδια, το φλιπεράκι άτυπος πρωταγωνιστής του χώρου και η παρεϊστικη ατμόσφαιρα θα μετατρέψουν αμέσως το Superfly σε ένα από τα στέκια σας, ενώ κάθε φορά που θα βρίσκετε εκεί, θα ανακαλύπτετε και μια νέα γωνιά που δεν έχετε απαθανατίσει με το κινητό σας και θα αξίζει να μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Little Kook

Τα έχουμε ξαναπεί για αυτό το μικρό και μαγικό καφέ στου Ψυρρή, που έχει καταφέρει να μαζέψει όλα μας τα αγαπημένα παραμύθια στον χώρο του, να μας ταξιδέψει σε τόπους φαντασίας και να μας σερβίρει ευφάνταστα γλυκά και αφεψήματα. Τα θεματικά δωμάτια και ο εναρμονισμός με την κάθε εποχή του χρόνου –ειδικά τα Χριστούγεννα– θα σας κάνουν να θέλετε να αποτυπώσετε την κάθε του γωνιά.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ