Τα όρια μεταξύ ποίησης και μουσικής στο ΚΠΙΣΝ

mousiki-kai-poiisi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το ΚΠΙΣΝ διερευνά το κατά πόσο υπάρχουν όρια ή στεγανά μεταξύ ποίησης και μουσικής, αναθέτοντας σε μια ετερόκλητη και ταλαντούχα ομάδα μουσικών να διασκευάσει τραγούδια (ή μήπως ποιήματα;) τραγουδοποιών, των οποίων οι στίχοι υπήρξαν πρωτίστως ποιητικοί.

Μια συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική ποίηση ή στην ποίηση της μουσικής, όπου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν έργα των Ian Curtis (Joy Division), Adrian Borland (The Sound), Alan Vega (Suicide), Lou Reed (Velvet Underground), Jim Morrisson, Leonard Cohen, Nina Simone και David Bowie, με μια φρέσκια ματιά

Yorgia Karidi
Με τη συνολική ενορχήστρωση και ερμηνεία να αγγίζει με ανατρεπτική διάθεση το όριο της ποίησης, της στιχουργικής και της μουσικής, η Γεωργία Καρύδη θα διασκευάσει μια σειρά από ετερόκλητες επιλογές μουσικών και ποιητικών έργων, από δημιουργούς όπως οι David Bowie, Jim Morrison, Leonard Cohen, Laurie Anderson, Pablo Neruda, Λένα Πλάτωνος, Nina Simone. Οι μουσικές συνθέσεις συνδυάζουν ηχογραφήσεις πεδίου, ηχητικά εφέ, φυσικά και ψηφιακά μουσικά όργανα, απαγγελία και τραγούδι, διασχίζοντας το όριο ανάμεσα στη συναυλία και την performance.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 



Γιώργος Γερόλυμπος
The Rattler Proxy
Αντλώντας έμπνευση και ήχο από τους Joy Division, τους The Sound και τους Suicide, οι Rattler Proxy θα παρουσιάσουν μια συναυλία που θα ξεκινήσει από το Λονδίνο του Adrian Borland, θα μεταφερθεί στο μουντό Manchester του Ian Curtis, για να καταλήξει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ‘80, αποτυπώνοντας τις ιστορίες αστικής αποξένωσης που οδήγησαν και μορφοποίησαν το έργο του Alan Vega. Παραμένοντας πιστοί στο ηλεκτρονικό τους ύφος, οι Rattler Proxy θα επιχειρήσουν να φτάσουν ακόμα πιο κοντά σε μερικές από τις βασικές τους επιρροές, στηριζόμενοι στον επαναλαμβανόμενο ήχο των drum machines και εκφράζοντας τους στίχους τριών μεγάλων δημιουργών μέσα από κύματα reverb και distortion.
Gerard Παπασημακόπουλος: Φωνητικά, στίχοι
Λουκάς Σαββίδης: Σύνθεση

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 


Λεωνίδας Καλπαξίδης
Lou ΄n΄ David
Μέλη των Libido Blume, Sigmatropic, Yeah!, Κεφάλαιο 24 και Doctor Atomik ενώνουν τις δυνάμεις τους στο project Lou ΄n΄ David για να μεταφέρουν στο ελληνικό κοινό την ποιητική πλευρά της τραγουδοποιίας του Lou Reed και του David Bowie. Οι μουσικοί θα συνδυάσουν το λυρισμό με τη μουσική του δρόμου, την ατμοσφαιρικότητα με τον καταιγιστικό ρυθμό, αναδεικνύοντας με υπερηφάνεια τις επιρροές που τους σημάδεψαν.

Άκης Μπογιατζής: Φωνή, μπάσο
Αντώνης Λιβιεράτος: Φωνή, πλήκτρα
Γιάννης Ντρενογιάννης: Φωνή, ηλ. κιθάρα
Φοίβος Ζήτης: Κιθάρες
Τάσος Κάτσαρης: Σαξόφωνο, πλήκτρα
Γιάννης Τρυφερούλης: Τύμπανα

Τρίτη 21/3 | 19.00
ΦΑΡΟΣ
Είσοδος Ελεύθερη