Το Decadence ξανανοίγει τις πόρτες του στη Βουλγαροκτόνου

decadence-club
ΤΡΙΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Mετά από εννιά χρόνια απουσίας, το ιστορικό club επιστρέφει στην οδό Βουλγαροκτόνου.

Το Club Decadence μετρούσε ήδη 30 επιτυχημένα χρόνια (1978-2008) στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, έχοντας αναδειχθεί σε ιστορικό club για το εναλλακτικό κοινό της πόλης. Όλα αυτά μέχρι το 2008, όταν κατέβασε ρολά αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Mo Better, το Decadence επιστρέφει στη γειτονιά του και στο νεοκλασσικό κτίριο της Βουλγαροκτόνου, στον λόφο του Στρέφη, αναβιώνοντας (άλήθεια, μπορεί να συμβεί αυτό;) τις εποχές της δόξας του, τότε που κάθε Αθηναίος που σεβόταν τον εαυτό του, έλιωνε τις σόλες του στα πατώματά του.

H ανακοίνωση έγινε μέσα από το Facebook, όπου ο ιδιοκτήτης του club, Νίκος Λακόπουλος, μοιράστηκε μαζί με τα νέα και φωτογραφίες από την ανακαίνιση του χώρου, αποποιούμενος μάλιστα τους όρους «ιστορικό» και θρυλικό». Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Το Club Decadence επιστρέφει. Χωρίς τίτλους όπως ιστορικό ή θρυλικό. Με ανασηκωμένα πουκάμισα ως ένα νέο κλαμπάκι, μπαράκι ή μπαρόκλαμπο, ένας όμιλος που κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργεί ως ανοιχτή λέσχη με δράση όχι μόνο στο κτίριο της οδού Βουλγαροκτόνου 69 - που ανακαινίζεται για να προλάβει το χρόνο.

Η πρώτη μας κίνηση είναι η επανακυκλοφορία των Decadence Times -ίσως και στα περίπτερα- με νέα διάθεση και πλάνα και η δημιουργία ιντερνετικού ραδιοσταθμού- που ήταν άλλωστε βασικός μας στόχος από το…1990!

Το De μαζί με τις πρώτες βραδιές ποίησης- σκηνοθετημένες από τον Στέλιο Λύτρα- για τον Μίλτο Σαχτούρη, Κική Δημουλά κ.α. εγκαινίασε το πρώτο -πρωτοποριακό για την εποχή του- bar theater, όπως και την Γκαλερί Decadence- βασικά για νέους καλλιτέχνες.

Η μουσική σκηνή του έκανε ελάχιστα live- σε κατανυκτική ατμόσφαιρα για νέα σχήματα όπως οι Bocobolech, οι Ίρις, οι Gad, oι Mary and the Boy κ.α. ή το ελληνικό σχήμα των Mecano με τον Dirk Polak.

Δεν θα μιλήσουμε για το Cine Decadence, το πιο μικρό σινεμά του κόσμου- με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα προβολών -με …ψαρόσουπα!- ούτε για τα χάπενιγκς, όπως το κουρείο, το οπωροπωλείο, η παραλία Decadence -με beach volley δωματίου, ούτε το χαρτονόμισμα.

Aυτή τη φορά το Θέατρο Decadence -που στο Nouvelle Decadence έκανε πάνω από τριάντα παραστάσεις στην οδό Μπενάκη- αναθεμελιώνεται με δύο σκηνές και η Μουσική Σκηνή του θα φιλοξενεί ένα, δύο, τρία σχήματα των εβδομάδα- σε διαφορετικούς χώρους- ενώ η Γκαλερί του θα αποχτήσει νέα δυναμική με εκδηλώσεις, bazaar, πάρτυ κλπ.

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε στη νέα -εξ αρχής- πορεία, καταταγείτε. Δηλώστε συμμετοχή και προτάσεις στο decaclub@gmail. com.

Aποκλείονται οι ξενέρωτοι, οι κρυόκωλοι, οι δήθεν, οι “καθώς πρέπει” και πάνω από όλα ο προαιώνιος εχθρός μας. Οι Φιρφιρίκοι!

Δεν ήρθαμε να ενώσουμε τον λαό, αλλά να τον διχάσουμε χτυπώντας ανελέητα τον καθωσπρεπισμό, την παρακμή και την βλακεία- όταν παίρνει την μορφή τέχνης.

Αναλυτικό μανιφέστο σε λίγες μέρες.

Την Πέμπτη οργανώνουμε κάτι σαν Μυστικό Δείπνο στο Skull Bar Λάμπρου Κατσώνη 11 και Ιπποκράτους 200.

Το Σάββατο αν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε με γεννήτρια -σαν άλλοτε- αναστάστιμο πάρτυ στο Decadence- μετά τα μεσάνυχτα.

Όλα τα νέα και οι εξελίξεις από την σελίδα Decadence Club Academy- και τους Decadence Times που ανασυγκροτούνται για να ξανακυκλοφορήσουν – ή να …ξανακυκλοφορηθούν.

ΤΟ DECADENCE ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΗ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ- ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ

Ο ΕΧΘΡΌΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ»