To FASMA festival επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά

alessandro-cortini

Alessandro Cortini

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ηλεκτρονική μουσική, τέχνες, τεχνολογία και παράλληλες δράσεις από τις 4 έως τις 7 Μαΐου σε έξι χώρους της Αθήνας.

Το τέταρτο FASMA Festival φιλοξενεί 40 διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, έχοντας ως στόχο να γεφυρώσει τη σύγχρονη και καινοτόμα μουσική δημιουργία με τις ηλεκτρονικές τέχνες.

Δημιουργώντας μια νοητή διαδρομή ανάμεσα σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης, από το ιστορικό Μικρό Χρηματιστήριο του 19ου αιώνα στο σύγχρονο place-to-be του κέντρου six d.o.g.s. και στη πρόσφατα ανακαινισμένη Δημόσια Αγορά της Κυψέλης, το FASMA παρουσιάζει τις δράσεις του σε αναγνωρισμένους αλλά και αντισυμβατικούς χώρους της αθηναϊκής πολιτιστικής ζωής. Από το διαχρονικό στέκι της techno σκηνής Astron bar και το δυναμικό πολυχώρο Χυτήριο στον ηλιόλουστο κήπο του διατηρητέου κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ενώνει με πολυσυλλεκτικό τρόπο μέρη με φαινομενικά ετερόκλητες ταυτότητες.

DJ Stingray

Καλλιτέχνες που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής θα παρουσιαστούν στην πορεία τεσσάρων ημερών. O θρυλικός DJ Stingray των Drexcyia από το Ντιτρόιτ, ο πατέρας της cosmic disco Daniele Baldelli και o καθηλωτικός Alessandro Cortini των Nine Inch Nails θα μοιραστούν τη σκηνή με το είδωλο της queer rap Zebra Katz και τον αναγνωρισμένο connoisseur Tolouse Low Trax.

Σε μια συνάντηση κορυφής για τους λάτρεις της techno, o Perc σε ένα b2b σετ με τον Randomer, δίπλα στον «νονό» της Μπρίστολ dubstep Pinch και στον ανερχόμενο Αθηναίο techno παραγωγό ANFS, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον σκληρό ήχο της νεαρής Toxe, το σκοτεινό electro-pop των Sixth June και τις εκλεκτικές μουσικές επιλογές του Jamie Tiller. To FASMA σε μια συνεργασία με δύο από τις πιο καινοτόμες αθηναϊκές δισκογραφικές ετικέτες, Hypermedium και Lower Parts, παρουσιάζουν μια βραδιά γεμάτη αναλογικά μηχανήματα και συνθετικούς ήχους με εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες από τον κατάλογό τους. Δίπλα στον DJ Stingray εμφανίζονται ο EVOL και o Rubén Patiño (των N.M.O) με το νέο πρότζεκτ του ως Lag Os, φέρνοντας την mind-melting computer music τους στην Αθήνα.

Toxe

Λειτουργώντας ως πλατφόρμα ανάδειξης ταλαντούχων εγχώριων καλλιτεχνών, το FASMA παρουσιάζει το οπτικοακουστικό ντεμπούτο του Costantine HADES w/ EFTD, τις κινηματογραφικές synth ατμόσφαιρες του Vercetti Technicolor, την αποδομιστική dub προσέγγιση του Jay Glass Dubs, το νέο πρότζεκτ του μάστερ της underground rap Hatemost, και τους hip-hop αυτοσχεδιασμούς του Kill Emil, μεταξύ πολλών άλλων.

Μουσικό Πρόγραμμα:
Akis S [GR]/ Alessandro Cortini [IT] / Alienata b2b Kondaktor [ES] [GR] / Analogue DJs ]GR] /  Anatolian Weapons [GR] / ANFS [GR] / Angelos Kyriou [GR] / be uncensored DJs [GR ] / BMSK [GR] / Breakin Moves [GR] / Constantine HADES w/ EFTD [GR] / Daniele Baldelli [GR] / Dead Gum [GR] /  DimDj [GR] / DJ Stingray [US] / Eomac [OM] / EVOL [ES] / Hydroessa [GR] / Jamie Tiller [UK] / Jay Glass Dubs [GR] / Kill Emil [GR] / Kon001 [GR] / Lag Os [ES] / Lee Adams [UK] / Liegota [GR] / Mr. Statik b2b Runner [GR] / Perc b2b Randomer [UK] / Pinch [UK] / Polygrains [GR] / PRINCE XXIII w/ DWMND [GR] / Sixth June [RS] / Tolouse Low Trax [DE] / Tomash Ghz [CY] / Τoxe [SE] / Vercetti Technicolor [GR] / Xyn Cabal [GR] / Zebra Katz [US]

HANA MAKOVCOVA

Randomer

Τεχνικά εργαστήρια, εγκαταστάσεις και διαλέξεις αγκαλιάζουν με παράλληλο τρόπο το φετινό πρόγραμμα, επεκτείνοντας ιδέες και σκέψεις πέρα ​​από το συναυλιακό χώρο και το dancefloor, αναδεικνύοντας την ηλεκτρονική μουσική κουλτούρα σε όλες τις εκφάνσεις της. 

Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων:
Διαλέξεις, Ψηφιακές Εγκαταστάσεις, Τεχνικά Εργαστήρια

Με σκοπό την επέκταση των μουσικών ιδεών πέρα από τον συναυλιακό χώρο και το dancefloor, το πρόγραμμα παράλληλων δράσεων του FASMA Festival εξερευνά την κουλτούρα της ηλεκτρονικής μουσικής στις διάφορες εκφάνσεις της. Ένα τεχνικό εργαστήριο, μία οπτικοακουστική εγκατάσταση, μια έκθεση βίντεο, μια καλλιτεχνική συνεδρία και μια ανοιχτή συζήτηση ζωντανεύουν ξανά την Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

vVvoxel_Alex Augier

Το τεχνικό εργαστήριο θα εξερευνήσει την διασύνδεση μουσικής και τεχνολογίας με την καθοδήγηση του Tomash Ghz, ο οποίος έχει ήδη κατασκευάσει αμέτρητα μουσικά αντικείμενα. Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στις βασικές αρχές του σχεδιασμού ψηφιακών κυκλωμάτων, της συγκόλλησης και του μουσικού προγραμματισμού με το μικροεπεξεργαστή Teensy. Φεύγοντας από το εργαστήριο, κάθε συμμετέχων θα έχει ολοκληρώσει ένα ολοδικό του DIY ψηφιακό drum machine με ελεγχόμενες μουσικές παραμέτρους και pattern sequencer. Ολόκληρη η κατασκευή του κυκλώματος θα σχεδιαστεί και θα παραχθεί σε ένα πολύ μικρό αριθμό αποκλειστικά για το FASMA, με custom artwork.

Δύο εγκαταστάσεις μεικτών μέσων από τους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες Alex Augier και Εύα Παπαμαργαρίτη προσκαλούν το κοινό να εμπλακεί με τους τρόπους που οι οπτικές τέχνες παίζουν με την αισθητηριακή μας αντίληψη και νοηματοδοτούν την μουσική εμπειρία. Ο Alex Augier θα παρουσιάσει το vVvoxel, μια οπτικοακουστική εγκατάσταση που θέτει υπό ερώτηση την εύθραυστη φύση της αντίληψης και τη σχέση μεταξύ πραγματικού και ψηφιακού. Με την βοήθεια προβολής βίντεο, η ανατομία του κύβου αναδιαμορφώνεται, επιτρέποντας έτσι την ανάδυση μορφών που προηγουμένως ενυπήρχαν μονάχα ως λανθάνουσες. 

Eva Papamargariti 

Η Εύα Παπαμαργαρίτη θα παρουσιάσει τρία έργα βίντεο, το Prosomiosis, το New Nosthetics και το Artificial Wave. Αυτά τα έργα, βασισμένα στην αίσθηση του χρόνου, εμβαθύνουν σε ζητήματα σχετικά με την έννοια της συγχρονικότητας, της όσμωσης και διάλυσης του περιβάλλοντος χώρου μέσα από το ψηφιακό, όπως επίσης και της συνεχούς διάχυσης κατασκευασμένων εικόνων που καθορίζουν και τεμαχίζουν την καθημερινή εμπειρία.

Το FASMA Festival, σε συνεργασία με το Red Bull Music Academy, προσκαλεί έναν από τους πιο επιφανείς καλλιτέχνες του κινήματος της queer rap, τον Zebra Katz, για μια εις βάθος παρουσίαση της δημιουργικής του μεθόδου, της ξεχωριστής οπτικής παρουσίας του και της DIY μουσικής του προσέγγισης. Το επόμενο απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών κύριο θέμα της οποίας αποτελούν οι ποικίλες πολιτικές απαρχές της ηλεκτρονικής μουσικής καθώς και το παρόν της. Η συζήτηση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα δημοσίων δράσεων της documenta14.

Zebra Katz

Αναλυτικό Πρόγραμμα:
vVvoxel by Alex Augier
Prosomiosis, New Nosthetics, Artificial Wave by Eva Papamargariti
Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Μαΐου
17:00 - 21:00

FASMA x RBMA: In session with Zebra Katz
Παρασκευή 5 Μαΐου
18:00 - 19:30

Workshop by Tomash Ghz
How to build your own drum machine
Σαββάτο 6 Μαΐου
14:00 - 18:00

Discussion: A political history of dance and electronic music - The invention of queer culture
Saturday 6th of May
19:00 - 20:00

*Η συζήτηση γίνεται σε συνεργασία με το Πρόγραμμα δημοσίων δράσεων της documenta14

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το εργαστήριο επισκεφθείτε το https://fasmafestival.com/parallel-activities 

Εισιτήρια FASMA Festival: Τα εισιτήρια θα διατεθούν ηλεκτρονικά μέσω των viva.gr και residentadvisor.net και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης του viva.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.fasmafestival.com/tickets