Τα μαγαζιά που φέρνουν το καλοκαίρι πιο κοντά

balux-cafe1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2017

Επτά παραλιακά στέκια, ένα παραλίμνιο και ένα αστικό, όλα με άρωμα καλοκαιριού.

Balux Café: Sea Side
Για πολλούς το καλοκαίρι ξεκινάει με μια επίσκεψη στο Balux, που εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο καλοκαιρινούς αστικούς προορισμούς. Είτε αράξετε στις μεγάλες μαξιλάρες πίνοντας cocktail, είτε προτιμήσετε τους εσωτερικούς χώρους όπου κυριαρχεί το ξύλο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αφήσετε τα προβλήματά σας στην είσοδο και να ταξιδέψετε νοητά.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα

Πισίνα
Ένα μαγαζί-κόσμημα της Μαρίνας Ζέας στον Πειραιά. Θέα στη θάλασσα και τα αραγμένα σκάφη, η πισίνα σήμα-κατατεθέν και οι εξωτικές γεύσεις θα σας κάνουν να ξεφύγετε για λίγο και να απολαύσετε μικρές δόσεις προσιτής πολυτέλειας.

Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Due Cavalieri
Στη Μαρίνα Φλοίσβου το ένα μικρό «χωριό» στην περιοχή του Τροκαντερό, μια βόλτα στον πεζόδρομο κοιτώντας τα αραγμένα κότερα και μετά για καφέ ή ποτό στα πολύβουα μαγαζιά, είναι η απόλυτη Κυριακάτικη ανοιξιάτικη βόλτα για τους Φαληριώτες και όχι μόνο. Εκεί ξεχωρίζουμε το συγκεκριμένο με την πολυτελή και καλαίσθητη διακόσμηση, τα γευστικά γλυκά και τα δροσιστικά cocktails.

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

Skipper' s
Από τις πιο γνωστές και αγαπημένες καφετέριες των νοτίων προαστίων, προσφέρεται για χάζεμα των ιστιοπλοϊκών της μαρίνας Αλίμου. Το πιο πιθανό είναι να πετύχετε τους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν το ποτό τους μαζί σας στο ξύλινο «κατάστρωμα». Και αυτό γιατί εδώ και χρόνια, το μαγαζί αυτό είναι από τα αγαπημένα στέκια των «θαλασσινών» που δε θέλουν να βγαίνουν πολύ από τα νερά τους. Για όσους από εμάς δεν διαθέτουme σκάφος, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι πάνω σε ένα μαγαζί δίπλα στη θάλασσα, ενώ λίγα μέτρα από πάνω βρίσκεται η πολύβουη λεωφόρος Ποσειδώνος, είναι απλά ασύγκριτη.

Μαρίνα Αλίμου

Island C Lounge
Από τα διαμάντια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το all day café του Island συνδυάζει τη μαγευτική τοποθεσία, τη νησιώτικη αισθητική και την πολυτέλεια, για όλες τις ώρες τις ημέρας. Η διακόσμηση συνδυάζει τη διεθνή παράδοση με τη σύγχρονη τέχνη, η χαλαρή μουσική βάζει το δικό της λιθαράκι στη σύνθεση ενός σκηνικού που δεν θα μπορούσε να περιγραφεί αλλιώς εκτός από ειδυλλιακό. Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και τους φίλους σας και απολαύστε μια μέρα σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της πρωτεύουσας. 

27ο χλμ. Αθηνών Σουνίου 

Low bar
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι στη Νέα Ερυθραία έχει δημιουργηθεί ένας πυρήνας διασκέδασης που σε κάνει να αισθάνεσαι σα να βρίσκεσαι σε κάποιο Κυκλαδίτικο νησί. Ο κόσμος πολύς, η ατμόσφαιρα εξωτική, οι μουσικές δυνατές και μπιτάτες, το αλκοόλ άφθονο και μαγαζιά για όλα τα γούστα υπάρχουν σε αυτή την πλατεία. Φορέστε άνετα παπούτσια και κατευθυνθείτε στο Low, ένα από τα πιο παλιά μπαρ της περιοχής, που μπορεί να περηφανεύεται ότι ήταν από τα πρώτα που χάρισε στην περιοχή τον τίλτο «το νησί των Αθηνών».

Χαριλάου Τρικούπη 146 (Στροφυλίου)

Bolivar Beach Bar

Όσο προχωράμε κατά μήκος της Παραλιακής, ένα beach bar-σταθμός που σημαίνει πάντα την αρχή του καλοκαιριού, είναι φυσικά το συγκεκριμένο. Πέρα από τον εξωτικό του χαρακτήρα, που φέρνει αέρα Καραϊβικής στον Άλιμο, φημίζεται για τα πάρτυ του με καλεσμένους djs παγκοσμίου βεληνεκούς, πάρτυ που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τη Μύκονο.

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος

 

Mojito Bay

Πέρα από την παραλία, το beach bar, τις μουσικές που από το μεσημέρι και μετά «βαράνε» ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το συγκεκριμένο μαγαζί διαθέτει ένα προσεγμένο εστιατόριο και ειδυλλιακή θέα.

Παραλία Λομπάρδας, Αγία Μαρίνα, 33ο χλμ Αθηνών-Σουνίου

Fragma

Κι αν η πολυκοσμία της Παραλιακής δε σας αρέσει, αλλάξτε κατεύθυνση, κατευθυνθείτε προς Μαραθώνα και απολαύστε ένα καταπράσινο τοπίο γύρω από τη λίμνη. Σίγουρα πιο δροσερό, ενδείκνυται για τους φίλους της εκδρομής, αφού εκτός από τη θέα, θα απολαύσετε εκλεκτά εδέσματα.

Λίμνη Μαραθώνα