Ο Barack Obama φτιάχνει το δικό του στούντιο

barack-obama-michelle-obama Pablo Martinez Monsivais
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2017

Στόχος του υπό κατασκευή προεδρικού κέντρο στο Σικάγο είναι να εμπνεύσει τους κατοίκους της πόλης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama έχει δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή ενός στούντιο στο Obama Presidential Center του Σικάγο. Το κέντρο, το οποίο θα είναι έτοιμο σε λίγα χρόνια, θα περιλαμβάνει την πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή προεδρική βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο, μουσείο και πάρκο.

NME

Σύμφωνα με το CNN, το ζεύγος Obama έχει εγκρίνει τα σχέδια για ένα στούντιο ηχογραφήσεων, το οποίο ευελπιστούν ότι θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία. Ο πρώην πρόεδρος αναμένεται να προσκαλέσει αρκετούς από τους διάσημους φίλους του να παρευρεθούν, αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή. «Είναι ένα στούντιο ηχογραφήσεων όπου μπορώ να προσκαλέσω τον Chance The Rapper ή τον Bruce Springsteen, ανάλογα το γούστο του καθενός, για να έρθουν εδώ και μιλήσουν για το πώς μπορεί να ηχογραφήσει κανείς μουσική με κοινωνικό μήνυμα και νόημα» δήλωσε ο Barack Obama.

Αναφορικά με το κέντρο καθαυτό, ο πρώην πρόεδρος υπογράμμισε ότι δεν θα είναι απλά ένα κτήριο και πάρκο, αλλά «ένα κομβικό σημείο όπου όλοι μας θα δούμε ένα λαμπρό μέλλον για την νότια πλευρά της πόλης». Καταλήγοντας, ο Obama εξέφρασε την ελπίδα του ότι το κέντρο θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους πολίτες, το οποίο θα μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους και κοινωνίες.