Εικαστική διαμαρτυρία με ιπτάμενα γουρούνια έξω από τους ουρανοξύστες του Trump

pigs-on-parade
ΤΡΙΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2017

Οι Pink Floyd και ο George Orwell αποτελούν έμπνευση για μια καλλιτεχνική εγκατάσταση με καυστικό, πολιτικό σχόλιο.

Τέσσερα ιπτάμενα, χρυσά γουρούνια θα «παρελάσουν» μπροστά από το Trump Tower στο Σικάγο, ιδιοκτησίας του Αμερικανού προέδρου, στα πλαίσια της καλλιτεχνικής εγκατάστασης «Flying Pigs On Parade» του αρχιτέκτονα Jeffrey Roberts. Τα φουσκωτά γουρούνια θα είναι προσδεμένα σε φορτηγίδα στον ποταμό του Σικάγου και θα καλύπτουν το όνομα του προέδρου πάνω στο κτήριο.

flyingpigsonparade.org

Η εγκατάσταση του αρχιτέκτονα είναι επηρεασμένη από τα έργα των Pink Floyd και πιο συγκεκριμένα το concept album «Animals». Όπως εξηγεί στην επίσημη ιστοσελίδα του εγχειρήματος, ο συγκεκριμένος δίσκος του 1977 αποτέλεσε μια απάντηση στις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Μεγάλη Βρετανία εκείνη την εποχή. «Όπως το βιβλίο του Orwell, τα ερμηνευτικά μηνύματα του Animals δυστυχώς έχουν γίνει ξανά πολύ επίκαιρα».

To «Animals» των Pink Floyd, με έντονα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1977.

Η πρωτότυπη καλλιτεχνική εγκατάσταση-διαμαρτυρία του Roberts ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και θα «παρουσιαστεί» στο Σικάγο μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον Roberts, η εγκατάσταση θα μεταφερθεί αργότερα σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ όπου υπάρχουν κτήρια που ανήκουν στον Αμερικανό πρόεδρο.