Μήνυση κατά του Frank Ocean από τον πατέρα του

frank-ocean Lucas Jackson
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2017

Μια επίμαχη ανάρτηση του Ocean αποτέλεσε την αφορμή για το επόμενο επεισόδιο στη τεταμένη σχέση πατέρα και γιου.

Ο Frank Ocean απάντησε στην μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα εναντίον του ο πατέρας του, Calvin Cooksey, με την κατηγορία της δυσφήμισης. Αφορμή για τη μήνυση, μέσω της οποίας ζητά αποζημίωση 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν μια ανάρτηση του Ocean στο Tumblr το περασμένο καλοκαίρι.

Στην επίμαχη ανάρτηση ο Ocean ισχυρίζεται πως όταν ήταν έξι ετών, ο πατέρας του τον πήρε από ένα εστιατόριο της γειτονιάς, όπου εργαζόταν ένα διεμφυλικό άτομο ως σερβιτόρος. Σύμφωνα με τον Ocean, ο πατέρας του καταφέρθηκε με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς κατά του υπαλλήλου, λέγοντας πως δεν μπορεί να σερβίρει το παιδί του επειδή «ήταν βρώμικη». Όπως αναφέρει ο τραγουδιστής, ήταν η τελευταία φορά που είδε τον πατέρα του και η πρώτη φορά που αντίκρισε ομοφοβία.

Ο πατέρας του Ocean διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί ομοφοβίας και υποστηρίζει πως η ανάρτηση του έχει «καταστρέψει» τις όποιες μελλοντικές οικονομικές ευκαιρίες του στις βιομηχανίες του κινηματογράφου και της μουσικής. Παράλληλα, ο Cooksey υπογραμμίζει στη μηνυτήρια αναφορά του πως o Ocean υπερβάλλει αναφορικά με την επιτυχία του πρόσφατου άλμπουμ του, «Blonde», και τον αποκαλεί «απατεώνα που ενδιαφέρεται μονάχα να βγάλει εκατομμύρια δολάρια».

Από τα βέλη του Cooksey δεν ξέφυγε ούτε ο συνεργάτης του Ocean, Tyler the Creator, τον οποίο αποκάλεσε «λάτρη του διαβόλου». Ο Cooksey σημείωσε παράλληλα πως ο γιος του ξέχασε να αναφέρει στην ανάρτησή του στο Tumblr τον «φανατικό ομοφοβικό ονόματι Tyler the Creator», παρά τους «ομοφοβικούς και γεμάτο μίσος» στίχους του. Σύμφωνα με τον Cooksey, ο Ocean εκτός από «απατεώνας» είναι και υποκριτής, αφού δεν κατακρίνει τη στάση του συνεργάτη του και έτσι έχει προδώσει τους LGBT θαυμαστές του.

Το ΤΜΖ αναφέρει σε δημοσίευμά του πως ο Ocean απάντησε στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο πατέρας του, περιγράφοντας τις ως «απόψεις». Ως εκ τούτου, ο τραγουδιστής θεωρεί πως η μήνυση για δυσφήμιση είναι αβάσιμη, εμμένοντας παράλληλα στους ισχυρισμούς που διατύπωσε στην επίμαχη ανάρτηση. Αυτή, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που πατέρας και γιος βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, αφού το 2012 ο Cooksey είχε επιχειρήσει να καταθέσει μήνυση για ένα εκατομμύριο δολάρια.