Πέθανε αιφνιδιαστικά ο Chris Cornell των Soundgarden και Αudioslave

chris-cornell-of-soundgarden-dies-at-52 VALERIE KUYPERS
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο Aμερικανός τραγουδιστής πέθανε το βράδυ της Τετάρτης στο Ντιτρόιτ στα 52 του χρόνια.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα το Associated Press, μη διευκρινίζοντας ωστόσο τα αίτια του θανάτου του. Οι συγγενείς του τραγουδιστή είναι σοκαρισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατό του, γι αυτό και διέταξαν να γίνει ιατροδικαστική έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη. Ταυτόχρονα, ζήτησαν από τα ΜΜΕ και τον κόσμο να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους στις δύσκολες ώρες που περνούν.

EPA / Sebastiao Moreira

O Chris Cornell στο φεστιβάλ Lollapalooza στο Σάο Πάολο στις 6 Απριλίου του 2014. EPA/Sebastiao Moreira

Ο Chris Cornell ήταν από τους πρωτοπόρους του μουσικού ρεύματος της grunge. Τη δεκαετία του '80 ίδρυσε τους Soundgarden, οι οποίοι βραβεύτηκαν με Grammy για τις επιτυχίες «Black Hole Sun» και «Spoonman». Στη συνέχεια δημιούργησε το συγκρότημα Audioslave.

Oι Soundgarden ξεκίνησαν από το Σιατλ το 1984.

Yπήρξε παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη, ενώ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την Άννα Βίσση, καθώς η Ελληνίδα τραγουδίστρια είχε βαφτίσει τον 6χρονο γιου του, Christopher (έχει άλλη μια κόρη, την 8χρονη Tony). Ο Cornell είχε επισκεφτεί την Ελλάδα στις αρχές του Απριλίου, όπου και πέρασε μερικές μέρες στη Μύκονο μαζί με την οικογένειά του και την Άννα Βίσση. Μάλιστα, στις 7 Απριλίου εμφανίστηκε με τη Βίσση στη σκηνή του Hotel Ερμού, σε μια κοινή παράσταση που είχε προκαλέσει σάλο στα social media.