Οι Soundgarden δούλευαν πάνω σε νέο δίσκο πριν τον θάνατο του Chris Cornell

soundgarden
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Kim Thayil είχε μιλήσει για τη δημιουργική διαδικασία του νέου δίσκου.

Ο Chris Cornell πέθανε αιφνίδια στην ηλικία των 52 ετών και, όπως αργότερα αποκαλύφθηκε, ο θάνατος του οφείλεται σε αυτοκτονία. Πριν όμως κυκλοφορήσει η τραγική είδηση, ο κιθαρίστας των Soundgarden, Kim Thayil, είχε μιλήσει στο Billboard, όπου αποκάλυψε πως το συγκρότημα εργαζόταν πάνω σε έναν νέο δίσκο. Τελευταία κυκλοφορία των Soundgarden ήταν το«King Animal» του 2012.

Σύμφωνα με τον Thayil, το συγκρότημα έγραφε αποσπασματικά τα τελευταία δυο χρόνια. «Ψάχνουμε για τις ευκαιρίες που και οι τέσσερις θα είμαστε διαθέσιμοι και μετά βρισκόμαστε και δείχνουμε ο ένας στον άλλο αυτά τα οποία δουλεύουμε, τι έχει γράψει ο καθένας μόνος του και βλέπουμε ένα υπάρχει κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αυτή τη διαδικασία επιμερισμού. Μετά, μας αρέσει να τζαμάρουμε και βλέπουμε ένα υπάρχουν ιδέες που βγαίνουν συνεργατικά τις οποίες μπορούμε να δουλέψουμε», εξήγησε ο Thayil.

Συνεχίζοντας, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος είπε πως ορισμένα τραγούδια είχαν ήδη ηχογραφηθεί σε demo μορφή, κυρίως από τον ντράμερ Matt Cameron και τον Chris Cornell. Μάλιστα, ο Cornell είχε γράψει στίχους για ορισμένα από τα τραγούδια που έγραψαν τα υπόλοιπα μέλη του των Soundgarden. «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία καταγράφηκαν σε πρόβα. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που βρίσκονται στο στάδιο του demo. Υπάρχουν ορισμένα τα οποία βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης – ιδέες τις πάνω στις οποίες τζαμάραμε και τις οποίες ακόμα επεξεργαζόμαστε. Κάθε στάδιο στη διαδικασία συγγραφής τραγουδιών εξετάζεται σε αυτή τη φάση», εξήγησε ο κιθαρίστας.