Τα αδέρφια του Prince θα κληρονομήσουν 200 εκατομμύρια δολάρια

prince
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο χαρισματικός καλλιτέχνης πέθανε αιφνιδίως πέρσι τον Απρίλιο χωρίς να έχει αφήσει διαθήκη.

Το δικαστήριο του Carver County αποφάνθηκε πως η περιουσία του Prince, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, θα μοιραστεί ανάμεσα στην αδερφή του Tyka Nelson και τα πέντε ετεροθαλή αδέλφια του Sharon Nelson, Norrine Nelson, John Nelson, Omarr Baker και Alfred Jackson. Ο Prince πέθανε στις 21 Απριλίου του 2016, αλλά δεν είχε αφήσει κάποια διαθήκη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian, πάνω από 45 διαφορετικά άτομα έχουν εμφανιστεί απαιτώντας κομμάτι της περιούσιας του Prince, ισχυριζόμενοι πως είναι σύζυγοι, παιδιά ή άλλα μέλη της οικογένειάς του. Ο δικαστής της υπόθεσης, Kevin Eide, σχολίασε πως θα εξετάσει τις αιτήσεις που θα κατατεθούν στα δευτεροβάθμια δικαστήρια κατά περίπτωση. Ο Eide συμπλήρωσε πως η απόφαση του δεν περιλαμβάνει τμήματα της περιουσίας του Prince τα οποία ενδεχομένως να επηρεάσουν την εξέλιξη των εφέσεων, ενώ σημείωσε πως δε θα ανακηρύξει τα αδέρφια του Prince ως κληρονόμους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εφέσεων.

Τα αδέρφια του Prince από την πλευρά τους έχουν υπογραμμίσει πως οι καθυστερήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος συντήρησης της περιουσίας και να μην γίνεται αποτελεσματική διαχείρισή της. Η αξία της περιουσίας του Prince έχει προσδιοριστεί γύρω στα 200 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το μισό ποσό περίπου αναμένεται να παρακρατηθεί για τους φόρους.