Οι U2 αφιέρωσαν το «Running To Stand Still» στον Chris Cornell

chris-cornell Duncan Bryceland
ΤΡΙΤΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2017

Bono: «Για το λιοντάρι που ήταν ο Chris Cornell, απόψε στέλνουμε μια προσευχή στην λέαινα του, τη Vicky, και σε όλη την οικογένεια».

Ο τραγικός θάνατος του Chris Cornell την περασμένη εβδομάδα σόκαρε τον κόσμο του θεάματος. Ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντιτρόιτ, μετά από συναυλία των Soundgarden. Πολλοί φίλοι και συνάδελφοι του Cornell εξέφρασαν τη λύπη τους για τον χαμό του χαρισματικού τραγουδιστή, ανάμεσα τους και οι U2.

Στη συναυλία που έδωσαν στην Πασαντένα της Καλιφόρνια το περασμένο Σάββατο (20 Μαΐου), οι U2 αφιέρωσαν το «Running To Stand Still» στον Cornell και την οικογένειά του. Πριν εμφανιστούν επί σκηνής, έπαιξαν το «Black Hole Sun», την πιο γνωστή επιτυχία των Soundgarden. «Για το λιοντάρι που ήταν ο Chris Cornell, απόψε στέλνουμε μια προσευχή στην λέαινα του, τη Vicky» ανακοίνωσε πριν το τραγούδι ο Bono. «Και στον Christopher και στην Toni και στη Lilly, σε όλη την οικογένεια. Μια πανέμορφη, γλυκιά ψυχή, ο Chris Cornell», κατέληξε ο τραγουδιστής των U2.

Την Πέμπτη το βράδυ, μια μετά την ανακοίνωση του θανάτου, ο Tom Morello αφιέρωσε ένα συγκινητικό ποίημα στον Cornell. Ο κιθαρίστας των Rage Against The Machine είχε συνεργαστεί με τον Cornell στο βραχύβιο σχήμα των Audioslave, κυκλοφορώντας τρεις δίσκους, μετά το αρχικό «διάλλειμα» των Soundgarden.

Καθώς συνεχίζονται οι ιατροδικαστικές έρευνες και αναμένονται τα αποτελέσματα της αυτοψίας και των τοξικολογικών εξετάσεων, το Associated Press αποκάλυψε λεπτομέρειες αναφορικά με την κηδεία του Cornell. Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του εκλιπόντος αστέρα, Kirk Pasich, η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Hollywood Forever Cemetery, σε κλειστό κύκλο. Ο ιατροδικαστής έχει αποδώσει τον θάνατο του Cornell σε αυτοκτονία δι' απαγχονισμού, αλλά μέλη της οικογένειάς του ισχυρίζονται πως τα συνταγογραφημένα φάρμακα κατά του άγχους που έπαιρνε μπορεί να ευθύνονται.