Release Athens 2017: Όλα όσα θα δούμε στο φετινό φεστιβάλ

release-2017
ΤΡΙΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2017

Ένας μίνι οδηγός στα highlights του δεύτερου Release Athens Festival, που θα διεξαχθεί στην Πλατεία Νερού στις 2, 16 και 17 Ιουνίου.

Το νεόκοπο φεστιβάλ ξεκινά αυτή την Παρασκευή (2 Ιουνίου), σηματοδοτώντας την έναρξη ενός ακόμα δυνατού συναυλιακού καλοκαιριού. Στο πλαίσιο του Release, θα δούμε ονόματα τόσο από τον διεθνή χώρο όσο και από την εγχώρια μουσική σκηνή, με κάποια από αυτά να μας επισκέπτονται πρώτη φορά και άλλα απλώς να ανανέωνουν τις σχέσεις τους μαζί μας. Το Release Athens είναι εδώ για δεύτερη χρονιά και εμείς ανυπομονούμε να βρεθούμε στη φιλόξενη Πλατεία Νερού για να δούμε όσα θα μας φέρει. Συνοπτικά:

Η αυλαία ανοίγει με τους Νορβηγούς «γκουρού» της ηλεκτρονικής μουσικής, που δεν είναι άλλοι από τους Röyksopp. Εδώ και περίπου 20 χρόνια, το δίδυμο δε σταματάει να παράγει χορευτικά αλλά και γεμάτα συναίσθημα hits που αντλούν από την trip hop μέχρι τη house και την electronica. Ξέρουμε ήδη ότι όλοι όσοι βρεθούν στην Πλατεία Νερού θα συνοδεύσουν φωνητικά τους Νορβηγούς στο άκουσμα τραγουδιών-ύμνων, όπως τα «What Else is There?» και «Monument», που φυσικά θα συνοδεύονται από ένα πλούσιο light show, σαν εκείνα που μόνο οι Röyksopp ξέρουν να προσφέρουν.

http://indiespot.es/

Οι Moderat στο Primavera Sound 2016.

Μιλώντας βέβαια για εντυπωσιακές ζωντανές εμφανίσεις, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην μπάντα που θα προηγηθεί, τους νέους αγαπημένους του ελληνικού κοινού που ακούν στο όνομα Moderat. Από εκείνη την εμφάνισή τους στην Αθήνα το περασμένο φθινόπωρο και τον απόλυτο χαμό που επικράτησε, καταλάβαμε ότι «το κορυφαίο electronic act» του πλανήτη θα μας επισκέπτεται ξανά και ξανά. Λίγους μήνες μετά, λοιπόν, θα τους απολαύσουμε ξανά, αυτή τη φορά σε ανοιχτό χώρο και με το βράδυ να πέφτει υπό τους ήχους του «Bad Kingdom».

(c)Jen Maler

 Oι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Thievery Corporation. 

Το ρητό για τις παλιές αγάπες ισχύει για τα ονόματα που θα φιλοξενηθούν στο Release τη δεύτερη μέρα, την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Μιλάμε φυσικά για τους masters των radio hits -ειδικά στα ελληνικά ερτζιανά. Ο λόγος για τους Thievery Corporation που θα μας προσφέρουν μια ειδυλλιακή νύχτα δίπλα στη θάλασσα. Πριν από αυτό όμως, θα έχουμε τη χαρά να δούμε τους Βρετανούς Αrchive που αγαπούν την Ελλάδα όσο λίγα διεθνή συγκροτήματα και το αποδεικνύουν εμπράκτως. Εμείς ετοιμαζόμαστε να ακούσουμε τα τραγούδια από το νέο τους album, αλλά, κυρίως, να χαθούμε στο άκουσμα των κομματιών που παίξανε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής μας ταυτότητας, όπως το «Again», το «Fuck You» και το «You Make Me Feel».

Photo: Nemanja Knezevic EXIT Photo Team

Ο ταλαντούχος Jay Kay, ιδρυτής, frontman, τραγουδιστής, συνθέτης, ψυχή ολόκληρου του project των Jamiroquai.

Δε θα ήταν φεστιβάλ αν δεν είχε πάρτι. Και αυτό θα συμβεί την τρίτη και τελευταία μέρα του, το Σάββατο 17 Ιουνίου. Και δεν μπορεί να περιγραφεί το πόσο περιμένουμε να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης. Θα φροντίσουν για αυτό οι Jamiroquai που θα σκορπίσουν την ενέργεια του future funk τους σε όλους μας. Θα είναι μάλλον αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς αμέτοχος, ειδικά όταν τον ρυθμό δίνει ένας από τους καλύτερους και πιο εκκεντρικούς performers.

Ο Kiwanuka ξεκίνησε από το Βόρειο Λονδίνο και το 2012 παρουσίασε το ντεμπούτο του, «Home Again», κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις.

Πριν από αυτό όμως και λίγο μετά τον γνώριμο και αγαπημένο μας dj και παραγωγό Wax Tailor, θα κάνουμε ένα διάλλειμα από τα beats και θα απολαύσουμε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες των τελευταίων χρόνων. Μιλάμε φυσικά για τον Michael Kiwanuka, που ξετρέλανε κοινό και κριτικούς με το περσινό του album «Love & Hate», κάνοντας πολλούς να τον συγκρίνουν με μουσικούς θρύλους όπως ο Marvin Gaye και o Curtis Mayfield. Θυμίζουμε πως το hit του «Cold Little Heart» έντυσε μουσικά μια από τις πιο πολυσυζητημένες (και πολλών αγαπημένες) μίνι σειρές του ΗΒΟ. Ο λόγος για το Big Little Lies, που καθήλωσε θεατές απ' άκρη σ' άκρη της γης.

Photo: Τάκης Σπυρόπουλος

Η Σtella θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα με τα ανεβαστικά της synths.

Η ελληνική σκηνή θα είναι παρούσα και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ και εμείς θα βρισκόμαστε στην Πλατεία Νερού από νωρίς για να στηρίξουμε τους δικούς μας καλλιτέχνες (#support_your_local_scene). Και πώς να μην είμαστε, όταν θα έχουμε την ευκαρία να απολαύσουμε τον «ιδιοφυή» Larry Gus και τους βγαλμένους από το σκοτάδι της Νέας Υόρκης των '70s αλλά ταυτόχρονα τόσο σημερινούς, Rattler Proxy, να ακούσουμε τη σκεπτόμενη pop της Etten, τα μεθυστικά synths της Σtella και τις cult αναφορές των The Blue Square, να ανακαλύψουμε τους νεοσύστατους Ω-Ray του Γιώργου Καρανικόλα και να τα σπάσουμε από νωρίς με τους Chinese Basement.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ