«Πενήντα αποχρώσεις του γκρι»: η ερωτική τριλογία-φαινόμενο

peninta-apoxroseis-tou-gkri-i-erotiki-trilogia-fainomeno-erotiki-trilogia-fainomeno

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Η ερωτική τριλογία της αμερικανίδας Ε.L. James «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» θεωρείται το νέο «εκδοτικό φαινόμενο» της χρονιάς.

Το πρώτο μέρος της τριλογίας της Ε.L. James που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη αναμένεται να «ταξιδέψει» σε αρκετές ελληνικές παραλίες, αφού η ανάγνωση είναι ένα από τα πιο …ευγενή θερινά σπορ. Οι δύο επόμενοι τίτλοι θα βγουν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για το πρώτο διεθνές μπεστ σέλερ που κυκλοφόρησε σε μορφή e-book ενώ σύντομα αναμένεται και η κινηματογραφική μεταφορά του από τη Universal.

Στο μυθιστόρημα, κεντρική ηρωίδα είναι η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ, η οποία παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της - ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν.

Αφελής και αθώα, η Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο.

Όμως ο Γκρέι βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέι κρατά κρυμμένα...

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H E. L. James υπήρξε στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού. Από τα παιδικά της χρόνια ονειρευόταν να γράψει ιστορίες που θα λατρέψουν οι αναγνώστες, αλλά η ανάγκη να επικεντρωθεί στην οικογένεια και την καριέρα της δεν της επέτρεπε να ακολουθήσει το όνειρο αυτό. Τελικά βρήκε τη δύναμη να γράψει το πρώτο της μυθιστόρημα ("Fifty Shades of Grey"), το οποίο ακολούθησαν τα άλλα δύο μέρη της επιτυχημένης τριλογίας της ("Fifty Shades Darker" και "Fifty Shades Freed"). Είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών και ζει με την οικογένειά της στο Λονδίνο.

Πληροφορίες: «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» της Ε. L. James, μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη, εκδ. Πατάκη.