U2: Στις αρχές του 2018 (ίσως) κυκλοφορήσει το «Songs of Experience»

super-bowl-u2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2017

Τα τραγούδια του νέου δίσκου θα έχουν ένα πιο «ακατέργαστο» ύφος, υποσχέθηκε ο Bono.

Οι U2 μίλησαν για τα δισκογραφικά σχέδια τους και το επερχόμενο άλμπουμ τους με τίτλο «Songs of Experience». Η κυκλοφορία του δίσκου, ο οποίος αποτελεί συνέχεια του «Songs of Innocence» του 2014, καθυστέρησε λόγω της εκλογής του Donald Trump. Μιλώντας στο Rolling Stone, ο Bono ρωτήθηκε για τον επερχόμενο δίσκο. «Το συγκρότημα θα σου πει να μη με ακούσεις για αυτού του είδους τα ζητήματα, γιατί εγώ νόμιζα πως είχε ολοκληρωθεί πέρσι, αλλά θεωρώ πως η παύση τον έκανε καλύτερο. Τους το παραδέχομαι. Εάν το άφηνες στον Edge, θα συνέχιζε να μιξάρει τον δίσκο μέχρι του χρόνου» απάντησε ο Bono.

Twitter

O Bono πρόσφατα παρευρέθηκε στο πάρτι γενεθλίων του Noel Gallagher.

Συνεχίζοντας, ο τραγουδιστής των U2 αποκάλυψε πως έχουν ετοιμάσει 15 τραγούδια, τα οποία πρέπει να μειώσουν σε 12 για τον δίσκο. Ο λόγος για τον οποίο θα μειωθούν είναι επειδή «δεν μας αρέσουν οι μεγάλοι δίσκοι, δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το tracklisting του «Songs of Experience». Ο δίσκος πάντως περιλαμβάνει «δυνατά» κομμάτια, όπως το «Little Things That Give You Away», το οποίο πρόσφατα έπαιξαν σε συναυλία τους.

Οι U2 βρίσκονται σε περιοδεία για τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του «The Joshua Tree», το οποίο παίζουν ολόκληρο στις συναυλίες τους.

Αναφορικά με την επιστροφή του παραγωγού Steve Lillywhite στις κονσόλες για το άλμπουμ, ο Bono υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα περήφανος για τα τραγούδια του δίσκου, αλλά τον απασχολεί η έλλειψη συνοχής στην παραγωγή. Όπως εξήγησε ο Bono, τα τραγούδια του νέου δίσκου έπρεπε να έχουν ένα πιο ωμό και ακατέργαστο ύφος, οπότε επιστράτευσαν τον Lillywhite, τον οποίο εκθείασε για την ικανότητά του να καταγράφει τους U2 ζωντανά μέσα στο στούντιο. Καταλήγοντας, ο Bono δήλωσε πως θα ήθελε να κυκλοφορήσει τον νέο δίσκο «στις αρχές του 2018», προσθέτοντας όμως να «μην με ακούτε».