Το BBC δε θα παίξει τελικά το «Liar Liar»

theresa-may Toby Melville
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2017

Το τραγούδι των Captain Ska κατακρίνει την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, την οποία αποκαλούν «ψεύτρα» και αναξιόπιστη.

Ένα single των Captain Ska, ενός συγκροτήματος από το Λονδίνο, αναμένεται να μπει στο επίσημο Τop 10 των βρετανικών charts, αλλά το BBC Radio 1 ανακοίνωσε πως δεν θα το παίξει λόγω των κανόνων αμεροληψίας. Με το «Liar Liar GE2017» το συγκρότημα ασκεί έντονη κριτική στην πρωθυπουργό της χώρας Theresa May, λόγω των πολιτικών της στο εθνικό σύστημα υγείας, την εκπαίδευση και τη φτώχεια. Στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού υπάρχουν αποσπάσματα από ομιλίες και συνεντεύξεις της May, την οποία στο ρεφραίν του κομματιού αποκαλούν «ψεύτρα» και αναξιόπιστη.

Facebook

Στόχος των Captain Ska στο «Liar Liar GE2017» είναι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May και οι πολιτικές της.

Σύμφωνα με την εταιρεία που καταγράφει τα charts, την Παρασκευή που ανακοινώνονται οι λίστες της εβδομάδας, το «Liar Liar GE2017» αναμένεται να γίνει το νέο τραγούδι που θα έχει αναρριχηθεί πιο γρήγορα στα Top 40, ενώ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το τραγούδι βρίσκεται στην έβδομη θέση. Το τραγούδι είχε βρεθεί για ένα μικρό διάστημα στην κορυφή των charts του iTunes, πριν εκτοπιστεί στη δεύτερη θέση από το «Descacito» των Luis Fonsi και Daddy Yankee με συμμετοχή του Justin Bieber.

«Δεν λογοκρίνουμε τραγούδια ή καλλιτέχνες, όμως, σύμφωνα με τις οδηγίες σύνταξης, οφείλουμε να παραμείνουμε αμερόληπτοι και η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, οπότε δε θα παίξουμε το τραγούδι» εξήγησε το BBC Radio 1 σε ανακοίνωσή του. Αντίστοιχα, και η εκπομπή «Big Top 40» των Heart και Capital FM έχει απαγορεύσει το τραγούδι.

Facebook

Οι Captain Ska δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση και στήριξη του κόσμου.

Το συγκρότημα έβγαλε τη νέα εκδοχή του τραγουδιού – το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά πριν από επτά περίπου χρόνια κατακρίνοντας την τότε συγκυβέρνηση των Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών – με στόχο να δωρίσει τα έσοδα σε τράπεζες τροφίμων, καθώς και αν στηρίξει την οργάνωση The People’s Assembly Against Austerity. «Η επιτυχία αυτού του τραγουδιού δείχνει πως ο κόσμος έχει βαρεθεί με αυτή την κυβέρνηση των πλουσίων για τους πλούσιους. Είμαστε συγκλονισμένοι από την υποστήριξη και το μήνυμά μας είναι ότι οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κοινωνία εάν ενεργούμε μαζί» σημείωσε το συγκρότημα σε ανακοίνωσή του.