Στα δικαστήρια πρώην DJ από την Taylor Swift με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

taylor-swift
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Σύμφωνα με την τραγουδίστρια, ο DJ της επιτέθηκε στα παρασκήνια συνάντησης με θαυμαστές της το καλοκαίρι του 2013.

Η Taylor Swift θα παραστεί σε δίκη, λόγω την ισχυρισμών της πως ο πρώην οικοδεσπότης DJ του ραδιοφωνικού σταθμού KYGO David Mueller της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Swift, στα παρασκήνια μια συνάντησης με θαυμαστές της στο Κολοράντο, ο DJ σήκωσε τη φούστα της και την θώπευσε.

Ως αποτέλεσμα, ο Mueller έχασε τη δουλειά του στο σταθμό καταθέτοντας μήνυση κατά της τραγουδίστριας για «ψευδείς κατηγορίες». Η Swift απάντησε αργότερα με μήνυση για σεξουαλική επίθεση. Στην κατάθεσή της, η τραγουδίστρια περιγράφει πως ένιωσε παραφροσύνη, αγχωμένη και παραβιασμένη από το συμβάν. Η δίκη έχει οριστεί για τις 7 Αυγούστου και θα διαρκέσει για εννέα μέρες. Οι καταθέσεις ορισμένων μαρτύρων φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Swift, με τον Mueller από την πλευρά του να θεωρεί πως υπάρχουν αντιφάσεις.

Τον περασμένο μήνα η τραγουδίστρια είχε ζητήσει από την καθηγήτρια Lorraine Bayard de Volo, η οποία διδάσκει στο τμήμα σπουδών φύλου στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο, να καταθέσει στη δίκη, ζητώντας την να δείξει εάν η συμπεριφορά του Mueller συνάδει με αυτή ενός ανθρώπου που διαπράττει σεξουαλικές επιθέσεις. Στην αναφορά της η de Volo εξηγεί πως ο ανδρικός εγωισμός του Mueller δέχτηκε ένα πλήγμα όταν αντιμετωπίστηκε ως άλλος ένας κοινός θαυμαστής, παρά ως VIP. Συνεχίζοντας, η καθηγήτρια υπογραμμίζει πως από ακαδημαϊκή σκοπιά, τέτοιου είδους «απειλές» στο ανδρικό στάτους μπορούν να ωθήσουν έναν άνδρα να διαπράξει σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση.

Ο δικηγόρος του Mueller, Gabriel McFarland έχει ζητήσει να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της de Volo, αφού δεν φαίνεται να έχει τις κατάλληλες γνώσεις ψυχολογίας, ενώ συμπλήρωσε πως η καθηγήτρια έχει στόχο να υπαινιχθεί πως ο πελάτης του έχει το προφίλ ενός ανθρώπου που πιθανότατα θα διαπράξει σεξουαλικές επιθέσεις εναντίων γυναικών.