One Love Manchester: Συγκεντρώθηκαν πάνω από 2 εκ. λίρες για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

one-love-manchester Dave Hogan/One Love Manchester
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

«Το μίσος δεν θα κερδίσει ποτέ, ο φόβος δεν θα μας χωρίσει ποτέ, γιατί αυτή τη μέρα όλοι σταθήκαμε με το Μάντσεστερ», δήλωσε ο μάνατζερ της Ariana Grande.

Η φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε η Ariana Grande στο Μάντσεστερ τη Κυριακή το βράδυ κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από δυο εκατομμύρια λίρες για τις οικογένειες των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ συνολικά έχουν συγκεντρωθεί περίπου δέκα εκατομμύρια λίρες για το έκτακτο ταμείο ενίσχυσης We Love Manchester. Περίπου 50.000 βρέθηκαν στο Old Trafford και παρακολούθησαν τη συναυλία, ενώ εκατομμύρια την είδαν μέσω Internet. Τα εισιτήρια της συναυλίας έγιναν ανάρπαστα και ξεπουλήθηκαν μέσα έξι λεπτά.

Reuters / Dave Hogan/One Love Manchester

Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Scooter Braun, μάνατζερ της Ariana Grande και διοργανωτής της συναυλίας δήλωσε πως «χθες το βράδυ, αυτό το έθνος προκλήθηκε και είχατε να επιλέξετε εάν θα έρθετε εδώ απόψε. Είναι τόσο όμορφο. Κοιτάξατε τον φόβο στα μάτια και είπατε “όχι, αυτό είναι το Μάντσεστερ”. Μάντσεστερ, η γενναιότητα τους είναι η ελπίδα μας». Συνεχίζοντας, ο Braun υπογράμμισε πως «το κακό θα μας δοκιμάσει. Θα δείξει το πρόσωπο του ξανά. Αλλά εξαιτίας σας, ως παγκόσμια κοινότητα, θα είμαστε ατρόμητοι, θα είμαστε υπέροχοι και θα τιμήσουμε τα παιδιά μας. Τους το χρωστάμε να είμαστε γενναίοι. Το μίσος δεν θα κερδίσει ποτέ, ο φόβος δεν θα μας χωρίσει ποτέ, γιατί αυτή τη μέρα όλοι σταθήκαμε με το Μάντσεστερ».

Reuters / Dave Hogan/One Love Manchester

Στην βραδιά εμφανίστηκαν πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου του θέματος, όπως ο Justin Bieber, η Katy Pery, ο Pharrell Williams και η Miley Cyrus, ενώ η συναυλία είχε συνεργασίες-έκπληξη, όπως η ερμηνεία του «Don’t Look Back In Anger» των Oasis από την Ariana Grande και τους Coldplay. Αργότερα, ο Liam Gallagher εμφανίστηκε επί σκηνής και αφού ερμήνευσε δυο τραγούδια, διασκεύασε το «Live Forever» μαζί με τον Chris Martin των Coldplay. Η συναυλία έκλεισε με την Ariana Grande να ερμηνεύει το «Somewhere Over The Rainbow».