Επίτιμη δημότης του Μάντσεστερ η Ariana Grande

ariana-grande-miley-cyrus-manchester Dave Hogan/One Love Manchester
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πάνω από τρία εκατομμύρια λίρες συγκεντρώθηκαν στην φιλανθρωπική συναυλία «One Love Manchester» για τα θύματα της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης.

Η Ariana Grande αναμένεται να ανακυρηχθεί επίτιμη δημότης του Μάντσεστερ, σε αναγνώριση του φιλανθρωπικού έργου της τραγουδίστριας για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 22 Μαΐου. Μέσω της συναυλίας One Love Manchester, η Grande κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από τρία εκατομμύρια λίρες για της στήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Reuters / Dave Hogan/One Love Manchester

Ο Sir Richard Leese, επικεφαλής του συμβουλίου της πόλης, εξήγησε στο BBC πως ήδη πολλοί κάτοικοι της πόλης θεωρούν την Grande «δική τους». Παράλληλα, ο Leese υπογράμμισε πως είναι η κάταλληλη στιγμή να αναγνωριστούν οι αξιοσημείωτες συνεισφορές στη ζωή και την επιτυχία της πόλης. «Όλοι μας έχουμε λόγους να είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το Μάντσεστερ και για τον τρόπο με τον οποίοι όλοι ανταποκρίθηκαν στα τρομερά γεγονότα της 22ης Μαΐου με αγάπη και σεβασμό και όχι με μίσος και φόβο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Reuters / Phil Noble

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της συναυλίας της, στις 22 Μαΐου, η Ariana Grande δήλωσε συντετριμμένη και διοργάνωσε μια φιλανθρωπική συναυλία για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας. Πάνω από 50.000 θεατές παρακολούθησαν τη συναυλία στο Old Trafford, όπου εμφανίστηκαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάματος, όπως o Justin Bieber, η Miley Cyrus, οι Coldplay, η Katy Perry και ο Robbie Williams.