Who is Who: Justin Bieber

who-is-who-Justin-bieber

ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Ένας 18χρονος έχει κάνει τον κόσμο να παραμιλάει με τη μεγάλη επιτυχία του, τις χορευτικές φιγούρες του και την τεράστια απήχηση στις έφηβες όλου του κόσμου. Από ένα video στο Youtube που ανέβασε η μητέρα του, μέχρι την απόλυτη δόξα, ο Justin Bieber έγινε αστέρας πρώτου μεγέθους σε μικρό χρονικό διάστημα και το click@Life μας τον παρουσιάζει...

-Ο Justin Bieber γεννήθηκε το 1994 στο Ontario. Η μητέρα του τον ανέθρεψε μόνη της με πολλές δυσκολίες. Μεγαλώνοντας έδειξε τις ικανότητες του στο πιάνο, την κιθάρα και τα drums. Το 2007 τραγούδησε το «So Sick» του Ne-Yo σε έναν τοπικό διαγωνισμό και βγήκε δεύτερος. Η μητέρα του ανέβασε το video της εμφάνισης αυτής στο Υoutube και συνέχισε να ανεβάζει κι άλλα video με τον γιο της να τραγουδάει r'n'b hits. Η δημοσιότητά του στο internet άρχισε να μεγαλώνει και δεν άργησε να κινήσει το ενδιαφέρον του Chris Hicks από τη δισκογραφική Island/Def Jam, που στο πρόσωπο του έφηβου Justin είδε ένα ταλέντο διαφορετικό από τα άλλα.

-Ο Scooter Braun, marketing executive της So So Def, κλίκαρε σε ένα video του Bieber κατά λάθος. Ενθουσιάστηκε με αυτό που είδε και επικοινώνησε με τη μητέρα του Bieber, η οποία όμως, είχε ενστάσεις για την εβραϊκή καταγωγή του Braun (!) ως φανατική χριστιανή, και ήθελε ο γιος της να υπογράψει συμβόλαιο με μια χριστιανική εταιρεία. Παρά τις επιφυλάξεις της, άφησε τον 13χρονο τότε γιο της να πάει στην Ατλάντα για να ξεκινήσει συζητήσεις. Ο γνωστός ράπερ Usher τον πήρε υπό την προστασία του, έγινε μέντορας του και του έκλεισε ένα χρυσό συμβόλαιο με τη Def Jam.

-Το πρώτο single του Bieber ήταν το «One Time», που γνώρισε επιτυχία στον Καναδά και αργότερα σε πολλές άλλες χώρες. Το πρώτο του ολοκληρωμένο album, «My World» κυκλοφόρησε το 2009 και έγινε πλατινένιο στις Η.Π.Α. και την πατρίδα του, τον Καναδά. Για την προώθησή του, τραγούδησε στα πιο δημοφιλή show της Αμερικής, εμφανίστηκε μάλιστα και μπροστά στον Πρόεδρο Obama, ερμηνεύοντας το «Someday At Christmas» του Stevie Wonder, τα Χριστούγεννα του 2009.

-To δεύτερο album του Bieber «My World 2.0» κυκλοφόρησε το 2010 και περιείχε το πολύ επιτυχημένο single «Baby» με τη συμμετοχή του Ludacris. Η μανία με τον Bieber είχε αρχίσει να γίνεται παγκόσμιο φαινόμενο. Όλος ο κόσμος μιλούσε για τον έφηβο που τραγουδούσε r'n'b, χόρευε φανταστικά και έσπερνε τον «πανικό» στο πέρασμά του. Το μεγαλύτερο βέβαια, πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ήταν η αλλαγή της φωνής του, που λόγω της εφηβείας γινόταν όλο και πιο βαριά.

-Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο Βieber συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο της αστυνομικής σειράς CSI. Αργότερα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και μια ακουστική version του «My World».

- Το 2011 μια βιογραφική ταινία για τη ζωή του Bieber κυκλοφόρησε σε 3D, με τον τίτλο «Justin Bieber: Never Say Never». Η ταινία είχε αποσπάσματα από συναυλίες του, backstage πλάνα και υλικό από την παιδική του ηλικία. Περιττό δε να πούμε ότι έγινε blockbuster σε ελάχιστο χρόνο. Μαζί με την ταινία, κυκλοφόρησε και ένα album με remix των τραγουδιών του, με συμμετοχές από τη Miley Cyrus, τον Chris Brown και τον Kanye West. Την ίδια χρονιά, αποκάλυψε και τη σχέση του με την έφηβη star, Selena Gomez.

-Το δεύτερο album του, το χριστουγεννιάτικο «Under The Mistletoe» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011. Ο Bieber εκείνη τη στιγμή, ήταν σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, ανάμεσα στους πιο 7 πιο ακριβοπληρωμένους celebrities κάτω των 30. Παράλληλα, είχε αρχίσει και τις ηχογραφήσεις για το τρίτο του βήμα.

-Το «Believe» κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο. Από εκεί, ήδη έχει ξεχωρίσει το single «Boyfriend». Με πιο βαθιά φωνή και πιο «ώριμο» ήχο, ο Justin Bieber απομακρύνεται από την παιδική του ηλικία και τα αθώα παιδικά φλερτ, απευθύνεται σε πιο μεγάλα ακροατήρια και ετοιμάζεται για μια ακόμη χρυσή επιτυχία.

-Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Bieber οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στο internet και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα σε διάστημα τριών χρόνων και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κατάφερε να φτάσει τη φήμη και τις πωλήσεις καλλιτεχνών που χρειάστηκαν χρόνια για να κατακτήσουν την κορυφή. Ο λογαριασμός του στο twitter είναι ο δεύτερος σε followers μετά από αυτόν της Lady Gaga.

-Όση όμως, είναι η αγάπη, άλλο τόσο είναι και το μίσος που τρέφει εναντίον του η διαδικτυακή κοινότητα, αφού τον έχουν περιγελάσει για όλα, από τη φωνή του, το πρόσωπο του, μέχρι το… ομολογουμένως γελοίο κούρεμά του. Ο ίδιος δεν κάνει και πολλά για να σταματήσει βέβαια όλα αυτά τα αστεία, αφού συνεχώς τροφοδοτεί τα media με δηλώσεις για την αγάπη του για τον Χριστό (έχει και τατουάζ με το πρόσωπο του Ιησού), με φωτογραφίες από διακοπές με την αγαπημένη του και με τα τραγούδια του, που δεν έχουν λάβει μια σοβαρή κριτική από ανθρώπους άνω των 25.

-«Κότα με χρυσά αυγά» ή «παιδί-θαύμα», ο Justin Bieber έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για να αποδείξει αν είναι ένα ατόφιο ταλέντο που μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σοβαρό καλλιτέχνη ή μια φούσκα που το internet και τα μέσα μαζικής δικτύωσης συντηρούν και ανέδειξαν σε κάτι «σπουδαίο».

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ