Νέα καλλιτεχνική έκθεση από την Frances Bean Cobain

frances-bean-cobain Richard Shotwell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ξεχωρίζει η έντονη χρήση χρωμάτων στα έργα της, τα οποία θα παρουσιαστούν έως τις 30 Ιουνίου.

Η Frances Bean Cobain εγκαινίασε πρόσφατα τη νέα της καλλιτεχνική έκθεση με τίτλο «Ghosts For Sale», στην Gallery 30 South της Πασαντίνα στην Καλιφόρνια, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου. Η έκθεση αποτελεί συνεργασία με την Lindsey Way των Mindless Self Indulgence και σύζυγος του τραγουδιστή των My Chemical Romance, Gerard Way. Η Cobain παρουσίασε την πρώτη της καλλιτεχνική έκθεση υπό το ψευδώνυμο «Fiddle Tim» το 2010.

Σύμφωνα με άρθρο του Art Net, τα έργα της μονάκριβης κόρης του τραγουδιστή των Nirvana έχουν ήδη πουληθεί, με το κόστος να κυμαίνεται από 1.200 έως 4.500 δολάρια. «Αυτό που νομίζω είναι τόσο υπέροχο με τη δουλειά που έχει συνθέσει η Frances είναι πως υπάρχει πραγματική αυτοπεποίθηση στην γραμμή και το ανακάτεμα των μέσων. Λατρεύω την έντονη χρήση χρωμάτων. Φαίνεται να έχει μια έμφυτη ικανότητα για τη σύνθεση και τη θεωρία των χρωμάτων» σχολίασε ο διευθυντής της γκαλερί, Matt Kennedy.

Συνεχίζοντας, ο Kenney εξήγησε πως η χρήση χρωμάτων της Frances θυμίζει αυτή «καταξιωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι γνωρίζουν του κανόνες και τους σπάνε με τέτοιο τρόπο που έχει νόημα και σπρώχνει τη δουλειά τους μπροστά» για να καταλήξει πως «δεν το βλέπεις αυτό σε νέους καλλιτέχνες».