Τα Χανιά στέκονται «Μπροστά στον καθρέφτη»
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Oινοποιείο Ντουράκη στα Χανιά διοργανώνει μία ξεχωριστή εικαστική έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου, και αντλεί έμπνευση από τους καλλιτέχνες που ζουν κι εργάζονται εκεί.
Στην έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Μπροστά στον καθρέφτη. Από πού ερχόμαστε, τι είμαστε, πού πάμε;», συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες, ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες και άλλοι, εκθέτοντας τη δουλειά τους στους χώρους του Οινοποιείου.
Φέτος, η έκθεση περιλαμβάνει και τρεις τιμητικές συμμετοχές καλλιτεχνών με διεθνή καριέρα και συμμετοχές σε εκθέσεις μουσείων του εξωτερικού, και συγκεκριμένα του Steve Γιαννάκου, της Mona Marzouk και της Sabine Hornig.
Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο κριτικός τέχνης και διδάσκων στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον πίνακα του Paul Gauguin «Από πού ερχόμαστε, τι είμαστε, πού πάμε;» του 1897 που βρίσκεται στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης των ΗΠΑ αλλά και από το ζωγραφικό είδος της προσωπογραφίας, θα παρουσιάσει αποτελέσματα μιας επιτόπιας έρευνας στην καλλιτεχνική σκηνή των Χανίων.
Σκοπός είναι να δούμε πώς τα ζητήματα της ενδοσκόπησης, της αυτογνωσίας, του αναστοχασμού, και γενικότερα της ταυτότητας απασχολούν και τίθενται από τους καλλιτέχνες, είτε με τρόπο αποκαλυπτικό και υπαρξιακό όπως στον Gauguin, είτε με μια ματιά πραγματιστική, κοσμική, φυλετική ή θρησκευτική.
Στην έκθεση θα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες: Αυγή Αμπελικάκη, Γιώργος Αναστασάκης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Όλγα Βερυκάκη, Ευαγγελία Βολακάκη, Steve Γιαννάκος, Έλλη Γραββάλου, Μάρω Γυπάκη, Έηγια Έλληνα, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Αμαλία Καρκούλια, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, Μαρία Μαραγκουδάκη, Γιάννης Μαρκαντωνάκης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ρένα Μπραουδάκη, Παγώνα Ξενάκη, Αναστασία Πετράκη, Σύλβια Πετσούρα, Κωνσταντινα Σταύρου, Ευδοξία Σταφυλαράκη, Κατερίνα Τσεμπελή, Κωνσταντίνος Φίσερ, Αλίκη Χιωτάκη, Χριστίνα Φοίτου, Χριστίνα Ψυλλάκη, David MacFarland, Sabine Hornig, Mona Marzouk και John Tierney.
Στο πλαίσιο της έκθεσης το Σάββατο 28 Ιουλίου θα γίνει ξενάγηση από τον επιμελητή Δρ. Κωνσταντίνο Β. Πρώιμο ενώ το Goethe-Zentrum Chania διοργανώνει βραδιά Ethnic Jazz με τους IΣΤΟΣ GROUP, δηλαδή τον Ευριπίδη Σταματίου (πλήκτρα), τον Αλεξέι Κιριτσένκο (κρουστά) και τον Δημήτρη Κολιακουδάκη (κιθάρα).
Στις 8 Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται η έκθεση, μετά την καθιερωμένη ξενάγηση θα ακολουθήσει βραδιά ελληνικής, έντεχνης μουσικής με τους «The Halicuti Band».
Πληροφορίες: Οινοποιείο Ντουράκη, Αλίκαμπος Αποκορώνου, 73007 Χανιά, τηλ/φαξ: 28250 51761, [email protected] , www.dourakiswinery.gr , διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 8 Αυγούστου, ώρες επίσκεψης: 19:00-22:00, κάθε μέρα και από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ανοιχτά και 11:00-14:00.







