Δείτε το τελευταίο βιντεοκλίπ του Chris Cornell

chris-cornell-the-promise
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Το τραγούδι «The Promise» κυκλοφόρησε για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ του τραγουδιστή των Soundgarden και Audioslave, Chris Cornell, για το τραγούδι «The Promise». Ο χαρισματικός μουσικός βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο του τον περασμένο μήνα. Πριν το θάνατό του είχε ηχογραφήσει το τραγούδι για την ταινία «Η μεγάλη υπόσχεση», η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, σε σκηνοθεσία Terry George και με πρωταγωνιστές τους Christian Bale και Oscar Isaac. Η ταινία διαδραματίζεται στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αφορά στη γενοκτονία των Αρμενίων.

Το βιντεοκλίπ κυκλοφόρησε την Τρίτη 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, και δείχνει τον Cornell να ερμηνεύει το τραγούδι, ενώ παράλληλα υπάρχουν σκηνές της προσφυγικής κρίσης στη Λιβύη, τη Συρία και άλλες χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού θα πάνε στο ίδρυμα του Chris και της Vicky Cornell, το οποίο δραστηριοποιείται στην προστασία ευάλωτων παιδιών.

Παράλληλα, η 12χρονη κόρη του Cornell δημοσίευσε ένα συγκινητικό γράμμα στον πατέρα της, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως την βοήθησε να ανακαλύψει την μουσική του Prince. Η Toni Cornell περιέγραψε τον πατέρα της ως είδωλο και κάποιον τον οποίο πάντα θαύμαζε. Κλείνοντας το γράμμα της, το οποίο γράφτηκε για την Ημέρα του Πατέρα, η Cornell δηλώνει πως «αξίζεις να έχεις τη δική σου μέρα να σε γιορτάζουν, γιατί είσαι ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε ποτέ να έχει κανείς».