Μήπως αποκαλύφθηκε τελικά η ταυτότητα του Bansky;

banksy
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Με ένα σχόλιό του, ο Goldie φαίνεται πως αποκάλυψε το πραγματικό όνομα του γνωστού-αγνώστου καλλιτέχνη.

Ένα από τα πιο καλά διατηρημένα μυστικά, η πραγματική ταυτότητα του Banksy, ενδέχεται να αποκαλύφθηκε κατά λάθος, κατά τη διάρκεια κουβέντας του Goldie στο podcast του Scroobius Pip. Σε συνέντευξή του ο βρετανός DJ αναφέρθηκε στον φίλο του Banksy ως «Rob» ή «Robert», επιβεβαιώνοντας ενδεχομένως δύο από τις πολλές θεωρίες για την πραγματική ταυτότητά του.

PA Archive/PA Images

O Goldie φίλος με τον αινιγματικό Banksy και ενδέχεται να αποκάλυψε, κατά λάθος, την πραγματική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με την πρώτη, το πραγματικό όνομα του Banksy είναι Robin Gunningham και κατάγεται από το Bristol, ενώ μια δεύτερη θεωρία, η οποία κυκλοφόρησε πέρσι, θέλει τον Robert Del Naja των Massive Attack να κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο. Πιο συγκεκριμένα, ο Goldie σχολίαζε το γεγονός πως, μολονότι το γκράφιτι έχει τεράστια επίδραση πάνω στον σύγχρονο κόσμο (από το πώς φοράει κανείς το καπέλο του, μέχρι τα παπούτσια του, όπως είπε χαρακτηριστικά), παραμένει παρεξηγημένη μορφή τέχνης. «Δώσε όμως φουσκωτά γράμματα, βάλτα πάνω σε ένα t-shirt, γράψε Banksy και τα βρήκαμε, τώρα μπορούμε να το πουλήσουμε».

Συνεχίζοντας, ο Goldie τονίζει: «Με κάθε σεβασμό στον Rob/Robert, είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης, νομίζω πως άλλαξε ολοκληρωτικά τον κόσμο της τέχνης». Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο Goldie αναφερόταν στον Gunningham, τον Del Naja ή ενδεχομένως σε κάποιον άλλο