Οι U2 δεν ξεχνούν τον Leonard Cohen

u2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Οι Ιρλανδοί ροκάδες διασκεύασαν το «Suzanne» και αναπόλησαν την φιλία τους με τον μεγάλο μουσικό.

Η συναυλία των U2 στο Τορόντο του Καναδά ξεχώρισε για την αφιέρωσή τους στο Leonard Cohen, με τον Bono να αποκαλεί τον μεγάλο μουσικό και ποιητή «μια εξάρτηση», την οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει.

«Απόψε κρατάμε ορισμένα πράγματα, καθώς αφήνουμε κάποια άλλα. Δεν είμαι σίγουρος πώς να παρατήσω κάτι, αλλά απόψε θα κρατήσω την μουσική του Leonard Cohen. Τη σκέφτομαι όλη μέρα, βρίσκεται στις σκέψεις μου. Είναι μια εξάρτηση την οποία δεν είμαι έτοιμος να παρατήσω, οπότε θα τραγουδήσω αυτό το κομμάτι στον Leonard Cohen» δήλωσε ο τραγουδιστής των Ιρλανδών ροκάδων, προτού διασκευάσουν το «Suzanne» του Cohen.

«Απλά, σκεφτείτε. Σκεφτείτε τον Leonard. Μας αποκαλούσε φίλους. Στην πραγματικότητα ήμασταν απλά οπαδοί, αλλά δεν με πειράζει. Για τον Leonard, μείνετε μαζί μου. Είναι όμορφα, τα αστέρια  βγαίνουν για τον Leonard. Είμαστε σε διαφορετικό μέρος της χώρας, αλλά ξέρετε πως αγαπούσε αυτήν την πόλη. Μείνετε μαζί μου τώρα, θέλω να δοκιμάσω κάτι» συμπλήρωσε ο Bono.

Ο Λέοναρντ Κοέν στο ησυχαστήριό του, την Ύδρα

Συνεχίζοντας, μίλησε για την φιλία του με τον Cohen, καθώς και την επιθυμία του να καπνίσει ένα τσιγάρο για τα 80ά γενέθλιά του. «Τον ρώτησα “Leonard, τι θέλεις να κάνει για τα 80ά γενέθλιά σου, έχεις σχέδια” και απάντησε “ναι, θέλω να καπνίσω ένα τσιγάρο”. Του είπα πως έχει κόψει το τσιγάρο για 27 χρόνια και απάντησε πως θα καπνίσει μόνο ένα. Θα είμαστε τυχεροί όσοι ζήσουμε μια τέτοια ζωή» κατέληξε ο Bono.