Rihanna, Katy Perry και άλλες προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο διαδίκτυο

rihanna-chance-the-rapper-katy-perry
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Το περιοδικό Time έχει συμπεριλάβει τη Rihanna, τον Chance The Rapper και την Katy Perry στην ετήσια λίστα του.

Ανάμεσα στις 25 προσωπικότητες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στο διαδίκτυο δεν θα μπορούσαν να λείπουν εκπρόσωποι από τον χώρο της μουσικής. Η λίστα του περιοδικού συμπεριλαμβάνει προσωπικότητες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν την επικαιρότητα και να αφήσουν το σημάδι τους.

Η Rihanna ξεχώρισε για τη γεμάτη αυτοπεποίθηση και θάρρος προσέγγισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που έχει γίνει σήμα κατατεθέν στην ενασχόλησή της με τη μουσική, τη μόδα και τον κόσμο. Έχει γίνει πρωτοσέλιδο θέμα τόσο για φωτογραφίες της όπου τάιζε περιστέρια στους δρόμους της Νέας Υόρκης, όσο και την κόντρα της με τα παραδοσιακά πρότυπα ομορφιάς και βάρους στην σύγχρονη κουλτούρα.

Reuters

Ο Chance The Rapper από την πλευρά του επέλεξε μια διαφορετική πορεία στην επιτυχία, παρακάμπτοντας τις παραδοσιακές μεθόδους και προτιμώντας να διανέμει τη μουσική του μέσω του διαδικτύου. «Ο Chance The Rapper δεν χρειάστηκε ένα συμβόλαιο με δισκογραφική για να γίνει ένας hip-hop superstar, αυτό οφείλεται κυρίως στην εμπειρία με το διαδίκτυο, τόσο σαν μέσο διανομής (και τα τρία του mixtapes διατίθενται αποκλειστικά μέσω streaming) όσο και σαν εργαλείο για να χτίσει ουσιώδεις σχέσεις με τους νεαρούς θαυμαστές του» τονίζει το περιοδικό.

Η τολμηρή απόφαση της Katy Perry να κάνει ένα live stream 96 ωρών μπορεί να έγινε στο πλαίσιο της προώθησης της νέας της δισκογραφικής δουλειάς, αλλά άνοιξε ένα άνευ προηγουμένου παράθυρο στον κόσμο της –έκανε ψυχοθεραπεία και yoga μεταξύ άλλων. Μπορεί το εγχείρημα να αποτέλεσε αφορμή για αστεία στο διαδίκτυο, αλλά παράλληλα έγινε ο πρώτος χρήστης του Twitter με πάνω από 100 εκατομμύρια followers.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Donald Trump, η JK Rowling και η Kim Kardashian.