Αστυνομικός «τρομοκράτησε» τον Morrissey στη Ρώμη

morrissey
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Morrissey: «Δεν το έβαλα κάτω, αν και πίστεψα πως ο αστυνομικός ήθελε να με πυροβολήσει».

Ο πρώην τραγουδιστής των Smiths ισχυρίστηκε πως ένας «τρελός» αστυνομικός στη Ρώμη τον παρενόχλησε δημόσια, κάνοντας λόγο για «σκόπιμη τρομοκρατική ενέργεια» εις βάρους του. Σύμφωνα με δημοσίευση στο Facebook από τον φωτογράφο και ανιψιό του Morrissey, Sam Esty Rayner, ο εν λόγω αστυνομικός σταμάτησε τον πρώην τραγουδιστή των Smiths έξω από ένα κατάστημα της Nike στη Ρώμη, το βράδυ της Τρίτης, 4 Ιουλίου.

Ο Rayner εξηγεί πως ο αστυνομικός «τρομοκράτησε» τον Morrissey για 35 λεπτά, απαιτώντας να δει τα «χαρτιά» του, ενώ φώναζε δυνατά και κρατούσε το υπηρεσιακό περίστροφό του κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Ο αστυνομικός, ο οποίος απεικονίζεται στην δημοσίευση του Rayber, φέρεται να είπε στον Morrissey πως «γνώριζε» ποιος είναι. Η ανάρτηση του Rayner συνεχίζει με μια δήλωση του ίδιου του Morrissey, όπου εξηγεί πως ο αστυνομικός δεν έφερε διακριτικά. Ο τραγουδιστής τόνισε πως δεν είχε παραβιάσει τον νόμο, ούτε συμπεριφερόταν ύποπτα, αλλά ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του από τη θήκη του και άρχισε να του φωνάζει. Όπως σημειώνει, περαστικοί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ θεωρεί πως ο «προφανώς τρελός αστυνομικός» τον αναγνώρισε και θέλησε να τον εκφοβίσει. Καταλήγοντας, ο Morrissey υπογράμμισε πως δεν το έβαλε κάτω, παρά το γεγονός ότι πίστεψε πως ο αστυνομικός ήθελε να τον πυροβολήσει, ενώ συνέστησε προσοχή για τον «επικίνδυνα επιθετικό» αστυνομικό, γιατί «μπορεί να σκοτώσει».

Στο σχόλιό του ο Morrissey δήλωσε πως διάφοροι περαστικοί κινηματογράφησαν το συμβάν με τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά για την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως απόρροια του συμβάντος, ο Morrissey αποφάσισε να ακυρώσει τα σχέδιά του για μια σειρά συναυλιών που θα έδινε στην Ιταλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως αποκάλυψε ο Rayner, ο Morrissey τον ενημέρωσε πως «με τέτοιους ψυχοπαθείς ελεύθερους», δεν νιώθει ασφαλής να κυκλοφορεί στην Ιταλία.