Μέλος των LCD Soundsystem ανακοινώνει πως είναι διεμφυλικό άτομο

lcd-soundsystem Jack Plunkett
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο David Bowie σχεδίαζε να ηχογραφήσει έναν δίσκο σε συνεργασια με τον James Murphy μετά το «Blackstar».

Ο Gavin Russom των LCD Soundsystem ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης στο Grindr πως είναι διεμφυλικό άτομο στο στάδιο μετάβασης. «Αυτή είναι η πέμπτη δεκαετία που ζω και σε κάθε μια από αυτές τις δεκαετίες υπήρξε καιρός που προσπάθησα να πω πως είμαι διεμφυλικό άτομο. Αυτό συνέβη πριν καν υπάρξει τέτοια λέξη» σχολίασε η Russom στη συνέντευξή της.

Όπως εξηγεί, από νεαρή ηλικία πάντα ταυτιζόταν περισσότερο με το «θηλυκό φάσμα» και δεν μπορούσε να φανταστεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις περιοδείες με τους LCD Soundsystem και να μην μιλήσει για την μετάβασή της. «Το σώμα μου το απέρριψε κατά τον ίδιο τρόπο που αρνείται να μπει στις ανδρικές τουαλέτες ή όταν κάποιος με αποκαλεί “κύριο”» είπε χαρακτηριστικά η Russom. Συνεχίζοντας, σχολίασε πως τα υπόλοιπα μέλη των LCD Soundsystem την έχουν στηρίξει με θέρμη, με το γενικό αίσθημα όλων να είναι πως η εξέλιξη θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο το συγκρότημα. «Είμαι χαρούμενη όσο ποτέ, αλλά έχω και τις κακές μου μέρες. Τις κακές μέρες είναι πραγματικά άσχημα και περιμένω μέχρι να πάω σπίτι για να πάω στην τουαλέτα – το οποίο είναι τόσο βασικό πράγμα» δήλωσε στο Grindr.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η Russom προσθέτει πως έχει στηρίξει τα δικαιώματα των γυναικών και διεμφυλικών ατόμων για χρόνια, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Όταν ξεκίνησα την μετάβασή μου, ήταν ένα από τα πιο σοκαριστικά πράγματα. Κουβαλάω όλα αυτά πράγματα μαζί μου. Αυτό έχει υπάρξει ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπίσω –να έχω όλες αυτές τις προγραμματισμένες κοινωνικές ιδέες για το τί κάνουν οι διεμφυλικές γυναίκες».

Καταλήγοντας, η Russom έκανε ένα άνοιγμα σε άλλα άτομα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ταυτότητα του φύλου τους ή τη σεξουαλικότητά τους, αλλά φοβούνται να αποκαλυφθούν. «Τι θα ήταν πιο καλό από το να επιτρέψω σε κάποιον να το κάνει μέσα από την ερμηνεία μου; Αυτό είναι το υπέρτατο, είναι αυτό που άλλοι άνθρωποι μου έδωσαν και θα ήθελα να το δώσω με τη σειρά μου σε άλλους ανθρώπους» κατέληξε η συνέντευξη.

Παραλίγο συνεργασία David Bowie/LCD Soundsystem

Παράλληλα, ο James Murphy των LCD Soundsystem αποκάλυψε πως είχε προγραμματίσει να συνεργαστεί πάνω σε έναν δίσκο με τον David Bowie πριν τον θάνατό του. Οι δυο μουσικοί είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν, με τον Murphy να ηχογραφεί τα φωνητικά του Bowie για το «Reflektor» των Arcade Fire, κάνοντας ένα remix του «Love Is Lost» του Bowie και παίζοντας ντραμς στον τελευταίο δίσκο του «Blackstar».

Associated Press

Ο Bowie είχε σχέδια για έναν συνεργατικό δίσκο με τον James Murphy των LCD Soundsystem.

Μιλώντας στην Annie Mac του BBC Radio 1, ο τραγουδιστής των LCD Soundsystem είπε πως είχε μια σχέση μέσω email με τον Bowie, την οποία χαρακτήρισε ως «ένα από τα πιο περίεργα και πιο συναρπαστικά πράγματα». Ανέφερε πως «έπαιξε λίγα κρουστά» στο «Blackstar», αλλά υποτίθεται πως θα έκανε «πολλά περισσότερα» στον δίσκο του Bowie. Τελικά, η συνεργασία τους περιορίστηκε επειδή «συγκλονίστηκε» όταν ο Bowie και ο παραγωγός Tony Visconti του ζήτησαν να βοηθήσει στην παραγωγή του δίσκου. Όπως εξήγησε, θεώρησε ότι δεν του «ανήκε» εκείνη η θέση, αλλά είχε κάνει σχέδια για να ηχογραφήσει έναν δίσκο μαζί με τον Bowie.

Ο James Murphy έπαιξε κρουστά στον τελευταίο δίσκο του Bowie.

Ο Murphy προσέγγισε τον Bowie, εκφράζοντας την επιθυμία του να ηχογραφήσουν μαζί έναν δίσκο. Ο Bowie του απάντησε θετικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήταν κάτι που ο ίδιος σκεφτόταν και κανόνισαν να βρεθούν αργότερα και να συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Όταν τελικά οι δυο μουσικοί βρέθηκαν, ο Bowie είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο «Blackstar», οπότε δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.