Ο Larry Gus όπως (μάλλον) δεν τον έχεις ξαναδεί

larry-gus © Alex Grymanis

Larry Gus on stage! 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο Παναγιώτης Μελίδης μιλάει για το fine-tuning στα live του αλλά και για το τέταρτο album του.

Δεν υπάρχουν πολλοί μουσικοί παραγωγοί που να αναφέρουν τον Andy Kaufman ως βασική επιρροή τους. Από την άλλη όμως, ο Larry Gus δεν είναι σαν του άλλους. Γνωστός για τα χαοτικά του live performances, αναφέρει ότι η μουσική του «χτίζεται» όπως η αυτοσχέδια κωμωδία μέσα από την αγάπη του για τους πολύρυθμους και τα samples. Όταν παρουσιάζει ένα νέο τραγούδι ή ένα μουσικό μοτίβο, λέει πως είναι σαν ένας κωμικός που λέει ένα νέο αστείο στην παράστασή του. Όλο το fine-tuning (προσαρμογή και τελειοποίηση) γίνεται εκείνη τη στιγμή.

Ο Παναγιώτης Μελίδης (διαβάστε συνέντευξη εδώ) έπαιζε στο drums and bass δίδυμο Ginger πριν συνεχίσει τη σόλο καριέρα του το 2006 με το όνομα Larry Gus. Δημιούργησε τρία albums -εκ των οποίων τα δύο με την DFA- και ήταν πρωταγωνιστής στα ντοκιμαντέρ, «My Friend Larry Gus» και «The Process».

Η μουσική του Larry Gus «χτίζεται» μέσα από πολλά, ακανόνιστα ηλεκτρονικά, φωνητικά και drums στρώματα. Όπως περιγράφει ο ίδιος, «Δεν χωράνε δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ να κρατάω πολλά καρπούζια και με τα δυο μου χέρια.»

Στο video του series See. Hear. Now. (πατήστε εδώ)μπορείτε να δειτε τον Larry Gus σε ένα live performance, όπου εξηγεί επίσης με τι σχετίζεται το τέταρτο album του.