Σε ποια φεστιβάλ της ηπειρωτικής Ελλάδας η καρδιά του καλοκαιριού θα χτυπήσει μουσικά

ta-kalokairina-festibal-tis-eparxias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο Αύγουστος είναι προ των πυλών και αυτό σημαίνει –ελπίζουμε για τους περισσότερους– διακοπές και καλοπέραση, έστω και για λίγες μέρες, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Αν ο δρόμος σας, σας φέρει προς κάποια πλευρά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αναζητήστε κάποιο από τα παρακάτω μουσικά φεστιβάλ που θα λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες. Ακόμα καλύτερα, οργανώστε μια εκδρομή για να απολαύσετε τη φύση και τον έναστρο ουρανό συνοδεία καλής μουσικής.

ΛελέΚιος Φιέστα, Ναύπλιο
Το φεστιβάλ που γνωρίσαμε πέρσι, επιστέφει και φέτος στις 12 και 13 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου Πελαργός (4ο χιλιόμετρο παραλιακής οδού Ναυπλίου-Νέας Κίου). Την πρώτη μέρα, θα εμφανιστεί ζωντανά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μαζί με τον Πέτρο Μάλαμα. Την Κυριακή 13 Αυγούστου, τα πράγματα θα γίνουν λίγο πιο... σκληρά, αφού οι φοβεροί και τρομεροί V.I.C. θα δώσουν ακόμα μια ηλεκτρισμένη εμφάνιση. Η μπάντα που είναι γνωστή για τις εκρηκτικές συναυλίες, το πάντρεμα της ψυχεδέλειας με την παράδοση και τις καταιγιστικές τους συναυλίες, θα εμφανιστεί μετά από τους 1000 Mods, μία από τις καλύτερες μπάντες του ελληνικού stoner, και τους εξαιρετικούς Appalachian Cobra Worshipers που θα ζεστάνουν το κοινό κατάλληλα  με τη folk/Americana τους.

39ο River Party, Νεστόριο Καστοριάς
Ναι, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς θεσμούς επιστρέφει και φέτος από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου. Εφοδιαστείτε με σκηνές και άνετα ρούχα και ανεβείτε στο πανέμορφο Νεστόριο της Καστοριάς για να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία.  Από τη σκηνή του έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από το εξωτερικό. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρασυρθείτε από τη «διονυσιακή» ατμόσφαιρα της περιοχής. Σ' αυτό θα συμβάλλουν και φέτος πολλοί προσκεκλημένοι. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποια ονόματα όπως Planet of Zeus, Riverbed, 1000 Mods, Βασίλης Παπακωνσταντίου, Μαρίνα Σάττι, Τζίμης Πανούσης, Xaxakes, Νατάσσα Μποφίλιου, Μπάμπης Στόκας, Imam Baildi, αλλά και ο Βασίλης Καρράς που θα γιορτάσει τα 40 χρόνια του στη δισκογραφία μαζί με εκλεκτούς φίλους.

RiverFlow Festial, Βεργίνα
Στα Πλατάνια της Βεργίνας διοργανώνεται για έκτη χρονιά το εναλλακτικό μουσικό φεστιβάλ, από τις 3 εώς τις 6 Αυγούστου. Λαμβάνοντας χώρα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με καταρράκτες και ρυάκια, 13 χιλιόμετρα από τη Βέροια, το φεστιβάλ είναι ιδανικό για όσους αγαπάνε το camping αλλά και τη μουσική. Το φετινό line-up συνθέτουν μερικά από τα πιο αξιόλογα ονόματα της hip hop σκηνής αλλά και παραγωγοί της trance, για τις «μικρές ώρες» της νύχτας, όταν η διασκέδαση θα φτάσει σε σημεία έκστασης. Μερικά από τα ονόματα που θα εμφανιστούν φέτος είναι οι Στίχοιμα, ΤΑΦ Λάθος, Λόγος Απειλή κ.ά.

Ziria Music Festival, Ζήρεια
Αν αναζητάτε δροσιά στον αυγουστιάτικο καύσωνα, μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, στα Τρίκαλα Κορινθίας, και να βιώστε ένα καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Αν και το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα 24-27 Αυγούστου, θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε με ζεστά ρούχα, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι φθινοπωρινές, και απολαύστε μερικές από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες που θα απλωθούν στις τρεις σκηνές που θα στηθούν στον χώρο.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Planet of Zeus, A Victim of Society, Whereswilder, 1000 Mods, Sleepin Pillow, Space Blanket κ.ά. Εκτός από τα live acts, θα υπάρξουν και after hours dj sets από παραγωγούς όπως Petros «Floorfiller», Kafka και Spyreas Sid (Southern Phych Groove). Παράλληλα, θα υπάρχουν και εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, σεμινάριο γιόγκα, επιδείξεις πολεμικών τεχνών, αλλά και η συνεύρεση γνωστών μουσικών blues σε μια μίνι εκδήλωση στο Σαλέ, κατά την πρώτη μέρα του φεστιβάλ .

Φεστιβάλ Βαρβάρας, Χαλκιδική
Για 18η χρονιά διοργανώνεται το φεστιβάλ στην ορεινή Βαρβάρα Χαλκιδικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Περιοχής. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος (3-5 Αυγούστου) το φεστιβάλ καταφέρνε να συγκεντρώσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού, ανάμεσά τους οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Περίδης, Μαριώ, Μελίνα Κανά, Θάνος Μικρούτσικος, Γλυκερία αλλά και Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βασίλης Καρράς και ο Ψαραντώνης.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ