Οι Guns N’ Roses ετοιμάζουν έναν «μαγικό» νέο δίσκο

guns-n-roses Paul A. Hebert
ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Με τον Slash και τον Duff McKagan να έχουν επιστρέψει στο συγκρότημα, οι οιωνοί είναι καλοί.

Έχοντας επιστρέψει στις παγκόσμιες περιοδείες τα τελευταία χρόνια, οι Guns N’ Roses ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ, για το οποίο μίλησε ο κιθαρίστας των Gun N’ Roses, Richard Fortus, ο οποίος εντάχθηκε στο συγκρότημα το 2002. Σε μια συνέντευξη του στην St. Louis Post-Dispatch, ο Fortus αποκάλυψε πως όλα τα μέλη είναι ενθουσιασμένα που θα επιστρέψουν στο στούντιο για να γράψουν και να ηχογραφήσουν νέα μουσική.

«Όλοι είναι ενθουσιασμένοι για αυτό. Υπάρχει κάτι το πραγματικά μαγικό τώρα στο συγκρότημα. Μοιάζει σαν να είναι νέο συγκρότημα. Νιώθω σαν να πρόκειται για την καλύτερή του εκδοχή, από τότε που εντάχθηκα, και είναι η πιο διασκεδαστική περίοδος για εμένα. Υπάρχει τόσος ενθουσιασμός» τόνισε ο Fortus στην εφημερίδα.

Τελευταία δισκογραφική δουλειά των Guns N’ Roses ήταν το «Chinese Democracy» του 2008, το οποίο δεν είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, παρά τα 15 σχεδόν χρόνια που χρειάστηκε για να βγει. Εκείνα τα χρόνια άλλαξαν αρκετά μέλη στο συγκρότημα, με τον μπασίστα Duff McKagan, τον κιθαρίστα Slash και τον ντράμερ Matt Sorum να αφήνουν τον Axl Rose μόνο του. Έχοντας προσλάβει νέα μέλη, οι Guns N’ Roses άρχισαν να γράφουν και να ηχογραφούν σποραδικά, αλλά οι τακτικές αλλαγές στη σύνθεση των Guns N’ Roses, οι εγωισμοί και η τελειομανία του Axl Rose είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει δραματικά η κυκλοφορία του δίσκου.

Χρειάστηκαν περίπου 15 χρόνια για να βγει το «Chinese Democracy».

Το «Chinese Democracy» επιχείρησε να ενσωματώσει περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία – αντλώντας έμπνευση από τους Nine Inch Nails και τους Ministry – αλλά μάλλον απογοήτευσε τους θαυμαστές που περίμεναν κάτι πιο εντυπωσιακό μετά από τόσα χρόνια υπομονής. Μετά την κυκλοφορία του δίσκου, ο Axl Rose άρχισε ξανά τις συναυλίες και σταδιακά κατάφερε να λύσει τις διαφορές του με τον Slash και τον McKagan, οι οποίο πλέον έχουν επιστρέψει στις τάξεις των οι Guns N’ Roses. Ας ελπίσουμε πως δεν θα πάρει άλλα 15 χρόνια μέχρι την επόμενη κυκλοφορία.