Πέθανε η Barbra Sinatra, χήρα του Frank Sinatra

barbra-sinatra Fred Prouser
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ήταν η τέταρτη σύζυγος του θρυλικού τραγουδιστή, από το 1976 μέχρι τον θάνατό του το 1998.

Ανακοινώθηκε ο θάνατος της Barbra Sinatra, χήρας του Frank Sinatra, στην ηλικία των 90 ετών. Η Sinatra πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στην Ράντσο Μιράζ της Καλιφόρνια, έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια και τους φίλους της. Η Barbra Blakeley γεννήθηκε στο Μιζούρι το 1927, αλλά μεγάλωσε στο Κάνσας όπου και έζησε μέχρι τα 18, όταν και μετακόμισε οικογενειακώς στην Καλιφόρνια. Εκεί άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο και αργότερα έγινε γνωστή ως περφόρμερ στο Λας Βέγκας.

AP

Μετά τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μόντελινγκ και του θεάματος, παντρεύτηκε τον Robert Harrison Oliver το 1945, αλλά δέκα χρόνια αργότερα χώρισαν και το 1959 παντρεύτηκε τον ηθοποιό και κωμικό Zeppo Marx, έως το 1973. Το πρώην μοντέλο παντρεύτηκε τον Sinatra το 1976 και υπήρξε η τέταρτη σύζυγος του αστέρα της μουσικής, μέχρι τον θάνατό του το 1998. Παράλληλα, η Sinatra ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δράση και το 1986 ίδρυσε το Barbra Sinatra Children’s Center στο Ράντσο Μιράζ της Καλιφόρνια. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα προσφέρει στήριξη και θεραπεία σε παιδιά τα οποία έχουν κακοποιηθεί ή αντιμετωπίζουν το φάσμα της κακοποίησης.

Μιλώντας για τη σχέση της με τον σύζυγό της, η Barbra Sinatra αποκάλυψε στους New York Times πως δεν είχε ζητήσει ποτέ από τον Frank να κόψει το ποτό. «Προσπάθησε να τον κάνω να το ελαττώσει, αλλά δεν υπήρχε τρόπος» είχε δηλώσει σεν συνέντευξή της το 2011. Παράλληλα, η Sinatra τόνισε πως ποτέ δεν ανησύχησε με τις φιλίες που διατηρούσε ο Frank με τις πρώην συζύγους του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μια σοφή Γαλλίδα μου είπε κάποτε ότι ποτέ δεν ανησυχείς για παλιές φλόγες, ανησυχείς για τις καινούριες». Την ίδια χρονιά, η Barbra Sinatra εξέδωσε ένα βιβλίο για τη ζωή της με τον αστέρα, το «Lady Blue Eyes: My Life With Frank».