Πυρά Arcade Fire κατά Donald Trump

arcade-fire
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Η απαγόρευση σε διεμφυλικά άτομα να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Οι Arcade Fire κατέκριναν την προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να απαγορεύσει σε διεμφυλικά άτομα να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Σε συναυλία που έδωσαν στην Νέα Υόρκη στα πλαίσια κυκλοφορίας του πέμπτου τους άλμπουμ «Everything Now», ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Win Butler σχολίασε τις προθέσεις του Αμερικανού προέδρου.

NME

«Θα ήθελα απλά και σύντομα να πω ότι τα διεμφυλικά άτομα δεν αποτελούν αναστάστωση. Συνήθως ένας νταής τα βάζει με κάποιον που θεωρεί αδύναμο, αλλά έχει κάνει τεράστιο λάθος» δήλωσε επί σκηνής ο Butler. Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Apple Music. Συνεχίζοντας ο τραγουδιστής δήλωσε πως «μακάρι να ήταν αστείο», τονίζοντας πως «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, συλλογικά» και ότι «πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αλλάξει», γιατί η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη».

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε μέσω του αγαπημένου του Twitter την απόφαση του απαγορεύσει σε διεμφυλικά άτομα την δυνατότητα να υπηρετήσουν, με πρόφαση τα «δυσθεώρητες οικονομικές δαπάνες και την αναστάτωση στο στράτευμα». Όπως είναι φυσικό η απόφαση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, τόσο από LGBTQ οργανώσεις, αλλά και από αστέρες του θεάματος, κατακρίνοντας την ως περιττή διάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύμβουλος και κόρη του προέδρου, Ivanka Trump, είχε εκφράσει την περήφανη συμπαράσταση της τους LGBTQ φίλους και Αμερικανούς πολίτες για τις «τεράστιες συνεισφορές» στην κοινωνία και την οικονομία.