Έντεκα μουσικές βραδιές στο 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

enteka-mousikes-bradies-sto-7o-diethnes-mousiko-festibal-aiginas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Με ευφάνταστες συμπράξεις καλλιτεχνών, το φεστιβάλ που είναι θεσμός στο νησί της Αίγινας υποδέχεται το κοινό για άλλη μια χρονιά.

Σε πείσμα των καιρών και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των συναυλιών, που έχει καθιερώσει, το 7ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου 2012, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Ντόρα Μπακοπουλου.

Το Φεστιβάλ Αίγινας θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού να απολαύσουν ερμηνείες υψηλής ποιότητας καταρχήν στην παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, ακριβώς δίπλα στο κύμα, στο «Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση» στην Παχεία Ράχη, καθώς και σε χώρους που θα χρησιμοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ: στο Προαύλιο της Μητρόπολης Αίγινας, ενός μνημείου μεγάλης ιστορικής αξίας και ομορφιάς, και στην Αυλή του Ναού του Σωτήρα του παλιού Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.

Με δημιουργικές και ευφάνταστες μουσικές συμπράξεις φιλοξενεί 42 ερμηνευτές κλασικής και έντεχνης μουσικής σε 11 «πλούσιες» μουσικές βραδιές.

Μουσική δωματίου, με τη σύμπραξη Ελλήνων και ξένων μουσικών αλλά και πολύ τραγούδι σε διάφορες εκφράσεις του –όπερα, έντεχνο, τζαζ– αφού η ποικιλία και η προσπάθεια ανάδειξης νέων ταλέντων παραμένει πάντα βασικό μέλημά του.

Christofor Mirosnikov (τσέλο) , Μάιρα Μηλολιδάκη (υψίφωνος)

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από πολλές χώρες του κόσμου συνεργάζονται αρμονικά και παρουσιάζουν πρωτότυπους συνδυασμούς με έργα μουσικής δωματίου.

Βιρτουόζοι μουσικοί στο πιάνο, το όμποε και το βιολί, συμπλέουν με μαγικές φωνές και φτιάχνουν ένα πρόγραμμα γεμάτο προσδοκίες. Η Στέλλα Γαδέδη (φλάουτο) και ο Γιώργος Μουλουδάκης (κιθάρα) με σύμμαχό τους την τεχνολογία θα ξεναγήσουν το φιλόμουσο κοινό σε μία δική τους πόλη.

Το έντεχνο τραγούδι θα έχει και αυτό την τιμητική του, με την εμπνευσμένη ιέρεια της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα Λένα Πλάτωνος που θα παίξει πιάνο στα τραγούδια της με την Σαββίνα Γιαννάτου και τον Γιάννη Παλαμίδα,την Αρλέτα σε μία σύμπραξη με τον Τάκη Φαραζή, τον Δώρο Δημοσθένους με την πενταμελή μπάντα του σε τζαζ διάθεση και την ηθοποιό Μάνια Παπαδημητρίου σε ένα νοσταλγικό μουσικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες: 10 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου, ώρα έναρξης συναυλιών: 21:00, τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ γενική είσοδος, κάρτα Διαρκείας για όλες τις συναυλίες του Φεστιβάλ: 70 ευρώ, προπώληση: ΑΙΑΚΕΙΟΝ, Αίγινα.